A doua clădire de birouri din proiectul Green Court, vândută de Skanska lui Papalekas

Compania suedeză Skanska, care a construit două clădiri de birouri și are în construcție o a treia din proiectul Green Court din nordul Capitalei, vinde și cea de-a doua clădire companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas.
Andrada Ghira - mie, 21 oct. 2015, 18:29
A doua clădire de birouri din proiectul Green Court, vândută de Skanska lui Papalekas

Suedezii de la Skanska au vândut la începutul acestei luni cea de-a doua clădire de birouri din proiectul Green Court din apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu, potrivit surselor ECONOMICA.NET.

Cumpărătorul este compania Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, prin care deține cea mai mare suprafață de spații de birouri din România.

Prima clădire din Green Court, cu o suprafață închiriabilă de 19.500 de mp, a fost vândută companiei Globalworth pentru suma de 42 de milioane de euro. Pentru cea de-a doua clădire, cu o suprafață închiriabilă de 18.000 mp, Globalworth ar putea plăti un preț similar.

Despre o posibilă vânzare a celei de-a doua clădiri companiei controlate de Papalekas, care şi-a exprimat intenţia de achiziţie, președintele Skanska Property România, Marcin Łapiński spunea la începutul lunii trecute că „întotdeauna vom considera ca unul dintre potenţialii cumpărători pe cineva care deja a cumpărat prima clădire”.

La începutul lunii septembrie, Skanska a finalizat cea de-a doua clădire din cele trei ale proiectului Green Court din nordul Bucureştiului, o investiţie de 33 de milioane de euro. Gradul de închiriere este de 72%, însă până la finele anului aceasta va fi 100% închiriată. Printre chiriaşi se numără Carrefour, Addeco şi Sanofi.

Lucrările la cea de-a treia clădire din proiectul Green Court au avansat până la etajul cinci. Imobilul va fi finalizat în luna iunie a anului viitor. Green Court Bucharest este alcătuit din trei clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 52.000 mp. Prima clădire a proiectului a fost inaugurată la finele anului 2014 și acum este închiriată în totalitate. Proiectul este construit pe un teren pe care Skanska l-a cumpărat cu 17 milioane de euro de la o firmă controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

Tot luna trecută, Skanska a anunțat că a cumpărat o parcelă de peste 21.000 mp din terenul fostei fabrici Pumac, unde va construi tot clădiri de birouri.

Regele Nordului

Compania Globalworth deține cea mai mare suprafață de spații de birouri din România, cu un portofoliu de 195.000 de mp suprafață închiriabilă în mai multe clădiri de birouri, printre care BOB, BOC, Unicredit Tower, Green Court A, Nusco Tower, dar fără a fi inclusă și clădirea Cathedral Plaza. Cu noua achiziție, portofoliul lui Papalekas depășește pragul de 200.000 de mp de spații de birouri.
 
La începutul acestei luni, Globalworth a atras 53,8 mil. euro printr-o nouă majorare de capital realizată pe Bursa de la Londra, cu 18,8 milioane de euro peste nivelul estimat. Compania a anunțat că are în plan achiziția a 30 de terenuri și clădiri petnru care are nevoie de un buget de 120 de miliaone de euro. Valoarea portofoliului de propreități imobiliare deținute de Globalworth va depăși un miliard de euro dup finalizarea proiectelor aflate în derulare.
 
Globalworth este al treilea cel mai mare investitori imobiliar de pe piaţa locală în ceea ce privește valoarea portofoliului de active deţinute, în urma NEPI şi Immofinanz.
 

 

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...