Studiu: 70% din totalul plăţilor realizate în România, la comercianţi, sunt efectuate cu carduri contactless

România ocupă locul 5 în Europa în privinţa tranzacţiilor contactless, cu 70% pondere în totalul plăţilor efectuate la comercianţi, în primele opt luni ale anului, reiese dintr-un studiu realizat de Mastercard pentru ţările din Europa.
Economica.net - mie, 19 sept. 2018, 11:22
Studiu: 70% din totalul plăţilor realizate în România, la comercianţi, sunt efectuate cu carduri contactless

Potrivit sursei citate, tranzacţiile de tip contactless au crescut, în România, cu 139% în intervalul ianuarie – august 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

Studiul, realizat în peste 15 pieţe europene (printre care: România, Danemarca, Croaţia, Grecia, Ungaria, Olanda, Polonia şi Rusia), relevă că procentul tranzacţiilor contactless realizate cu carduri Mastercard depăşeşte 50%.

„Multe ţări europene îmbrăţişează economia cashless (fără numerar), lucru demonstrat prin renunţarea la cash şi prin rata de adopţie rapidă a tehnologiei contactless. Sistemele de transport din întreaga Europă reprezintă unul dintre principalele domenii care contribuie la creşterea tranzacţiilor contactless, deoarece permit plăţi mai rapide şi o securitate sporită. În contextul în care tehnologia are un rol din ce în ce mai important în viaţa noastră de zi cu zi, numărul clienţilor care utilizează tehnologia contactless în tranzit este în continuă creştere”, se arată în concluziile studiului.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi, care operează cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro în securizarea şi întărirea frontierei sale estice, care este de asemenea frontiera Uniunii Europene în faţa unor potenţiali duşmani, a declarat......
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez ...
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...