Tarom renunţă la ruta Bucureşti-Sibiu pentru că genereză pierderi

Compania aeriană Tarom nu mai operează zbori pe ruta Bucureşti-Sibiu-Bucureşti de la sfârşitul lunii martie.
Andrada Ghira - lun, 10 mart. 2014, 22:05
Tarom renunţă la ruta Bucureşti-Sibiu pentru că genereză pierderi

Astfel, din sistemul de rezervări al companiei reiese că cei care doresc să călătorească pe această rută de la sfârşitul acestei luni, vor face escala la Viena sau la Munchen, iar de acolo se face îmbarcarea spre Sbiu. Preţurile sunt pe măsură: 600 de euro/persoană pentru perioada 4-11 aprilie.

Cei care vor dori totuşi să ajungă la Sibiu cu avionul, vor face între patru şi şapte ore, caz în care un drum cu maşina devine avantajos. 

„Până în acest moment, ruta (nr. Bucureşti-Sibiu) producea pierderi şi nu prezenta prea mult potenţial pentru îmbunătăţire. Mâine (nr. – astăzi, 11 martie) ne vom întâlni cu managementul aeroportului pentru a discuta posibile scenarii de îmbunătăţire„, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Christian Heinzmann, directorul general al Tarom.

Astfel, până când cele două părţi nu vor găsi soluţii pentru a face ruta Bucureşti-Sibiu profitabilă, zborurile rămân suspendate.

Păstrarea curselor interne

În vara anului trecut, Tarom anunţa că va renunţa în orarul de iarnă la rutele interne Bucureşti-Sibiu, Bucureşti-Suceava şi Bucureşti-Tîrgu-Mureş.

La câteva zile de la anunţ, premierul Victor Ponta spunea că susţine cursele interne ale Tarom. 

„Din toate datele oficiale pe care le am, cursele interne sunt profitabile pentru Tarom şi nu aş vrea să renunţe Tarom la ele şi să ne trezim că le operează altcineva, un operator privat”, a declarat premierul. 

Apoi, în octombrie 2013, Tarom a anunţat suspendarea zborurilor pe ruta Bucureşti-Suceava pe perioada iernii. S-a făcut din nou tam-tam, iar intervenţiile politicienilor au fost vizibile. Tarom a anunţat că va continua operarea zborurilor pe această rută. Pentru detalii, citeşte Tarom va avea cinci curse Bucureşti-Suceava pe săptămână, faţă de şapte până acum

De anul acesta, mai exact din 13 ianuarie 2014, aeroportul din Suceava este închis pentru renovări şi va fi redeschis începând cu această toamnă. 

În ceea ce priveşte zborurile pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, acestea apar şi în programul de vară al companiei. 

Te-ar mai putea interesa și
Eurostar a avut venituri record în 2023 şi vrea să comande 50 de noi trenuri
Eurostar a avut venituri record în 2023 şi vrea să comande 50 de noi trenuri
Compania Eurostar, operatorul trenurilor de mare viteză care fac legătura între Londra şi Paris via tunelul de sub Canalul Mânecii, a anunţat joi că, până în 2030, intenţionează să......
evoMAG aniversează 19 ani și introduce două noi categorii de produse în portofoliu: birotică și jucării
evoMAG aniversează 19 ani și introduce două noi categorii de produse în portofoliu: birotică și jucării
evoMAG aniversează 19 ani și introduce două noi categorii de produse în portofoliu: birotică și jucării, parte a strategiei ...
Slovacia. Premierul Robert Fico este în continuare în stare gravă
Slovacia. Premierul Robert Fico este în continuare în stare gravă
Premierul slovac Robert Fico este încă în stare gravă după ce miercuri a fost împuşcat de cinci ori şi a suferit ...
Studiu BCG: În industriile tehnologice, liderii femei sunt înaintea bărbaților în utilizarea inteligenței artificiale generative (GenAI)
Studiu BCG: În industriile tehnologice, liderii femei sunt înaintea bărbaților în utilizarea inteligenței artificiale ...
Într-un studiu recent, Boston Consulting Group (BCG) a analizat în ce măsură femeile și bărbații acceptă utilizarea ...