Toamna se numără kilometrii de autostradă: Tirrena, Geiger şi Astaldi, constructorii cu cele mai mari progrese pe şantiere

Italienii de la Tirrena Scavi continuă să domine topul constructorilor de autostrăzi şi se apropie cu paşi repezi de finalizarea lucrărilor la nodul Gilău de pe Autostrada Transilvania. Progresele raportate în septembrie i-au urcat pe nemţii de la Geiger pe a doua poziţie în clasament, în vreme ce italienii de la Astaldi au coborât pe locul al treilea.
Anemona Andone - joi, 13 sept. 2018, 19:12
Toamna se numără kilometrii de autostradă: Tirrena, Geiger şi Astaldi, constructorii cu cele mai mari progrese pe şantiere

Constructorul italian Tirrena Scavi a ajuns în luna septembrie la un grad de execuţie de 85% la nodul Gilău, ce va lega autostrăzile din jurul Clujului. Progresul este de 11 puncte procentuale faţă de luna august, când lucrările erau realizate în proporţie de 74%, conform datelor de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lucrările ce includ podul peste Someşul Mic ar putea fi gata până la finele lunii septembrie – începutul lunii octombrie, când ar putea fi deschisă circulaţia pe tronsonul Gilău – Nădăşelu finalizat încă de anul trecut. Acest sector de 8,7 kilometri va fi unit prin noul pod de tronsonul Câmpia Turzii – Gilău.

Nemţii de la Geiger au urcat pe a doua poziţie, cu un avans de 9 puncte procentuale. Gradul de execuţie a lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii a ajuns în septembrie la 91%, faţă de la 82% în luna anterioară.

Cu un avans de 3,87 puncte procentuale, italienii de la Astaldi au coborât pe locul al treilea faţă de precedentul clasament unde se aflau pe locul secund şi au ajuns pe lotul 2 al Autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii până la un grad de execuţie de 49,62% în septembrie.

În clasament urmează grecii de la Aktor, care au progresat pe șantierul de la intrarea în Capitală a autostrăzii București – Ploiești cu 3,66 puncte procentuale, până la 87,31%.

Şi italienii de la Impresa Pizzarotti au raportat un progres de 2 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda. Astfel, stadiul fizic pe acest şantier a ajuns în septembrie la 52,50%.

Pe a şasea poziţie se situează constructorul român Dorin Umbrărescu, cu un avans de 1,64 puncte procentuale pe şantierul lotului 4 din Autostrada Lugoj – Deva în ultima lună, până la un grad de execuţie de aproape 91%.

În top urmează şi celălalt constructor român de autostrăzi, Straco, cu un progres de 1,58 puncte procentuale. Lotul 3 din Autostrada Ogra – Câmpia Turzii a ajuns în septembrie la un stadiu fizic de 16,88%.

Un avans de 1,5 puncte procentuale au raportat şi spaniolii de la Comsa pe lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva, până la un grad de execuţie de 86%.

Constructorul austriac Strabag, care a avut un progres de 1,42 puncte procentuale pe lotul 2 din Autostrada Târgu Mureş – Ogra, a ajuns la un stadiu de aproape 77,77% în septembrie.

Pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, grecii de la Aktor au raportat un progres anemic de doar 0,62 puncte procentuale, până la 46,31%, în vreme ce pe lotul 2 din Autostrada Lugoj – Deva, al italienilor de la Salini, lucrările stagnează încă din februarie la stadiul de 95,80%.

Reamintim că cei 29 de kilometri ai loturilor 3 şi 4 din Autostrada Sebeş – Turda au fost recepţionaţi şi deschişi circulaţiei în luna iulie.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...