Topul indemnizaţiilor pentru creşterea copilului: cele mai mari – în Bucureşti, cele mai mici – în Teleorman

În Bucureşti s-au înregistrat cele mai mari indemnizaţii medii de creşterea copilului din ţară, peste 2.600 de lei în luna aprilie. În contrast, în Teleorman s-au plătit, în medie, cele mai mici indemnizaţii pentru părinţi din ţară: 1.400 de lei, în medie, per beneficiar, potrivit datelor Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, studiate de Economica.net.
Economica.net - Dum, 27 mai 2018, 08:44
Topul indemnizaţiilor pentru creşterea copilului: cele mai mari - în Bucureşti, cele mai mici - în Teleorman

În aprilie, cele mai mari indemnizaţii medii de creşterea copilului se înregistrează în Bucureşti (peste 2.600 de lei pe lună per beneficiar), Ilfov (circa 2.200 de lei per beneficiar) şi Cluj (în jur de 2.100 de lei per beneficiar), arată datele Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), comparate de Economica.net.

Media naţională a valorii indemnizaţiei de creşterea copilului din aprilie a fost de aproape 1.800 de lei, potrivit ANPIS.

Cea mai mică indemnizaţie medie pentru părinţi din ţară a fost înregistrată în aprilie în Teleorman, arată ANPIS. 1.400 de lei au luat, în medie, părinţii din Teleorman, aflaţi în concediu de creşterea copilului. 

Aproape o treime dintre beneficiarii de indemnizaţie pentru creşterea copilului şi de stimulent de inserţie pentru că au revenit la muncă înainte de încheierea concediului de creşterea copilului sunt din Bucureşti, Cluj, Timiş, Iaşi şi Prahova, în această succesiune, arată datele Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, analizate de Economica.net.

Cei mai mulţi părinţi care au încasat în luna aprilie 2018 indemnizaţie pentru creşterea copilului sunt din Bucureşti (peste 25.100 de oameni), Cluj (aproximativ 8.800 de beneficiari), Timiş (peste 7.900 de părinţi), Iaşi (circa 7.000 de oameni), Prahova cu circa 6.600 de beneficiari, potrivit datelor Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), comparate de Economica.net. 

  • În total la nivel naţional, peste 176.000 de români au încasat indemnizaţie pentru creşterea copilului în luna aprilie, arată ANPIS. Aproape 32% dintre ei locuiesc în Bucureşti, Cluj, Timiş, Iaşi şi Prahova, rezultă din datele ANPIS, pe care le-am comparat.

Cei mai mulţi părinţi care au decis să revină la muncă înainte de încheierea concediului pentru creşterea copilului sunt tot din Bucureşti (circa 13.000 de oameni), Cluj (peste 4.100 de oameni), Timiş (circa 3.900 de oameni), Iaşi (peste 3.600 de beneficiari) şi Prahova – peste 3.500 de beneficiari, potrivit datelor Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, pe care le-am studiat.

  • În total, aproape 100.000 de români au luat în aprilie stimulent pentru inserţie profesională. 31% dintre ei sunt din judeţele antemenţionate.

Spre comparaţie, cei mai puţini beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului din ţară sunt din Tulcea (peste 1.100 de oameni), Ialomiţa şi Mehedinţi (cu cîte sub 1500 de beneficiari fiecare), potrivit datelor ANPIS.
Cei mai puţini beneficiari de stimulent de inserţie profesională din ţară sunt tot din Tulcea (în jur de 700 de oameni), din Caraş Severin (717 oameni) şi din Mehedinţi (762 de oameni).

În Bucureşti, peste 25.100 de oameni au luat indemnizaţie de creşterea copilului (ICC) în aprilie.

  • Indemnizaţia medie: peste 2.600 de lei.

Peste 5.800 de oameni din Ilfov au primit ICC în aprilie.

  • Indemnizaţia medie: 2.200 de lei.

8.800 de clujeni au luat ICC în aprilie.

  • Indemnizaţia medie: 2.100 de lei. 
Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...