PMB a lansat licitaţia pentru achiziţia a 100 de tramvaie. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este în februarie 2019

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat licitaţia pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimativă a contractului fiind de 845,68 milioane de lei, fără TVA.
Lidia Neagu - mar, 11 dec. 2018, 12:26
PMB a lansat licitaţia pentru achiziţia a 100 de tramvaie. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este în februarie 2019

Tramvaiele vor fi folosite pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 şi 55. Acestea vor avea sistem integrat de IT care va număra călătorii, supraveghere video, internet wi-fi, sistem de informare audio-vizuală a călătorilor, precum şi infotainment.

Numărul minim de pasageri va fi 220 de călători, din care 56 pe scaune. Persoanele cu dizabilităţi vor avea două locuri special amenajate, iar accesul acestora se va face cu ajutorul rampelor rabatabile sau culisante.

Graficul de furnizare va avea următorul calendar: primul tramvai va fi furnizat în luna a 12 de la semnarea contractului, apoi câte patru vehicule pe lună până la finalizarea contractului.

Oferta trebuie să conţină cinci variante de design şi toate tramvaiele vor fi fabricate de acelaşi producător sub aceeaşi marcă. De asemenea, ofertantul trebuie să prezinte şase planuri de vopsire monocoloră pentru tramvaie şi anume alb, orange, roşu, galben, verde şi albastru, însoţite de câte şapte nuanţe.

Potrivit caietului de sarcini, bicicliştii vor avea posibilitatea să urce bicicletele în noile tramvaie, care vor avea două locuri pentru depozitarea acestora. Transportul biciletelor se va realiza printr-un sistem de prindere rabatabil la capătul vehiculului, la ultima uşă dublă.

Tramvaiele trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Pentru reglarea temperaturii la interior, vehiculele vor utiliza iarna un sistem de încălzire care va realiza o temperatură de minim 10 grade în maxim jumătate de ora când afară vor fi -20 de grade Celsius. Pe timp de vară, sistemul de ventilaţie forţată va înlocui volum de aer de la interior în maxim 15 minute şi va intra automat în funcţiune cu un termostat reglabil, fixat la 24 de grade Celsius. De asemenea, tramvaiele vor avea senzori de temperatură.

Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 14 februarie 2019, aceastea urmând să fie evaluate pe 14 iulie 2019. Potrivit anunţului publicat în sistemul electronic de achiziţii, criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ. 

Contractul are o durată de 37 de luni şi nu este împărţit în loturi. Achiziţia tramvaielor va fi asigurată din fonduri bugetare. Câştigătorul licitaţiei va livra primul tramvai în maxim nouă luni de la semnarea contractului.
 
De asemenea, în maxim trei luni de la semnarea contractului, compania care va licra tramvaiele este obligată să realizeze omologarea de tip a tramvaiului cap de serie, pe cheltuiala sa. Dacă în termen de 12 luni, ofertantul nu va realiza omologarea, atunci PMB va avea posibilitatea să rezilieze contractul.
 
În contract vor fi incluse şi poliţele de asigurare RCA care vor fi valabile timp de şase luni de la livrare, cu excepţia tramvailui cap de serie, a cărui valabilitate va fi de 24 de luni.
 
Pentru a participa la licitaţie companiile trebuie să îndeplinească mai multe criterii, printre care obligativitatea de ca media cifrei de afaceri anuale a pe ultimii 3 ani (2015, 2016, 2017) să fie de minim de 280.000.000 lei. De asemenea, trebuie să depună documente din care să reiasă că a livrat/furnizat produse similare cu cele care fac obiectul achiziţiei, la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minim 28.000.000 lei, cu indicarea datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.
 
Update 18:30
 
Reprezentanţii Primăriei Bucureşti au spus pentru ECONOMICA.NET că nu s-a renunţat la finanţarea prin fonduri europene a achiziţiei celor 100 de tramvaie. „În momentul în care vom semna toate cele opt contracte de finanţare, vom publica în SICAP menţiunea că este finanţare cu fonduri europene”, au precizat reprezentanţii PMB.
 
Ei au adăugat că până acum a fost semnat un contract din cele opt, ce include primele 10 tramvaie pentru linia 55.
Te-ar mai putea interesa și
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără măsuri de susţinere a consumului, România riscă să îşi piardă cel mai......
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea ...