Trei sindicate de la Renault şi-au dat acordul pentru noul acord de competitivitate

Noul acord de competitivitate propus de conducerea grupului Renault în Franţa va intra în vigoare după ce sindicatul CFDT şi-a dat acordul pentru acest proiect, informează Reuters.
Economica.net - lun, 09 ian. 2017, 13:16
Trei sindicate de la Renault şi-au dat acordul pentru noul acord de competitivitate

Pentru a intra în vigoare. acest acord, care acoperă perioada 2017-2019, avea nevoie de aprobarea a cel puţin trei din cele patru sindicate de la Renault (CFE-CGC, CGT, CFDT şi Force ouvriere).

‘CFDT a dat un aviz favorabil. CFDT va semna acordul în data de 13 februarie’, a declarat luni Franck Daout, negociator pentru cel de-al treilea sindicat de la Renault.

Din cele patru organizaţii sindicale care au participat la negocieri cu conducerea grupului în ultimele luni, Force ouvriere şi CFE-CGC sunt primele care s-au pronunţat în favoarea acestui acord. CGT, al doilea mare sindicat de la Renault şi singura organizaţie care a respins precedentul acord din 2013, va anunţa decizia sa în data de 12 ianuarie.

Prin noul acord, conducerea Renault vrea să îmbunătăţească productivitatea şi flexibilitatea uzinelor sale din Franţa, pentru a face faţă evoluţiilor cererii, în schimbul unor angajamente referitoare la activitatea uzinelor, majorări salariale şi 3.600 de angajări.
Spre deosebire de acordul din 2013, noul acord ar urma să fie un plan mai drastic marcat de importante reduceri de efective, o majorare a programului de lucru şi o îngheţare a salariilor în primul an.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...