Uber lansează în curând serviciul de livrare de mâncare prin curier: „Avem deja parteneriate cu zeci de restaurante din Bucureşti”

Lansarea în Bucureşti a aplicaţiei Uber Eats, de livrare de mâncare prin curier, a intrat pe ultima sută de metri. Uber a încheiat parteneriate cu "zeci de restaurante" din Bucureşti, iar serviciul va fi disponibil în următoarele câteva săptămâni.
Economica.net - lun, 07 mai 2018, 20:59
Uber lansează în curând serviciul de livrare de mâncare prin curier:

Aplicaţia Uber Eats poate fi descărcată de către utilizatorii din România şi marchează centrul Bucureştiului drept arie de acoperire unde serviciul va fi disponibil iniţial. Dacă încearcă să lanseze o comandă, utilizatorii sunt informaţi că serviciul nu este încă disponibil şi pot opta pentru a fi notificaţi atunci când va fi lansat.

„Am încheiat deja parteneriate cu zeci de restaurante din Bucureşti. Uber Eats va fi o aplicaţie separată, cu trei tipuri de utilizatori: restaurante, curieri şi consumatori. Serviciul urmează să fie disponibil în urmatoarele câteva săptămâni, când vom anunţa şi obiectivul pentru timpul mediu de livrare, restaurantele partenere, tarifele şi cele mai interesante functionalităţi ale aplicaţiei”, au precizat reprezentanţii Uber România, la solicitarea ECONOMICA.NET.

Uber anunţa, în urmă cu două luni, că va lansa în acest an Eats în încă 100 de oraşe din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, după ce aplicaţia a avut un succes peste aşteptări. Compania se pregăteşte de lansarea serviciului în România, Irlanda, Cehia, Ucraina, Egipt şi Kenya, precum şi în 40 de oraşe din Marea Britanie şi 35 de localităţi din Franţa.

Cum funcţionează

După ce s-a impus ca alternativă la taximetria tradiţională în sute de oraşe din 70 de ţări, Uber caută să-şi inventeze noi pieţe şi să-şi diversifice afacerile înainte de listarea la bursă. Compania dă târcoale atât curieratului rapid, cât şi livrărilor de marfă cu camioane.

Prin Eats, Uber vrea să creeze o platformă online care să simplifice comenzile de mâncare în oraşe aglomerate. Aplicaţia îi prezintă consumatorului restaurantele deschise din zonă, meniurile, iar după alegerea produselor estimează timpul de livrare.

După finalizarea comenzii, aplicaţia desemnează un curier să efectueze livrarea şi informează restaurantul pentru a începe să pregătească comanda. Livrarea se face contra unui tarif fix, cu posibilitatea de a adăuga bacşiş pentru curier. Plata se face direct din aplicaţie, la fel ca în cazul serviciului de transport Uber. Curierii pot folosi orice mijloc de transport sau pot merge pe jos.

Serviciul de livrare de mâncare prin curier este disponibil deja în 200 de oraşe din întreaga lume şi a trecut deja pe profit într-un sfert dintre locaţii.

Statisticile arată că, în România, segmentul de livrare de mâncare va ajunge în 2018 la 196 milioane de dolari, din care segmentul de comenzi online este estimat la 192 milioane de dolari. Rata de creştere este estimată la 23,3% pe an, care va rezulta într-o piaţă de 452 milioane de dolari până în 2022.

Te-ar mai putea interesa și
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state cu cele mai mari randamente la culturile agricole, precum Indiana, Illinois......
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și ...
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii ...
Un incendiu a izbucnit luni în nordul Capitalei, cartierul Băneasa, la o clădire aflată în construcţie, şi a fost ...