Un nou pol de dezvoltare imobiliară se contureză pe harta Capitalei: Regia devine noua Pipera

Un nou pol de dezvoltare imobiliară se contureză pe harta Capitalei. Deşi mai mulţi dezvoltatori şi-au îmbogăţit portofoliul cu terenuri în zona centru-vest, de-a lungul Pasajului Basarab şi în zonele apropiate, puţine proiecte s-au înălţat în ultimii ani. Dar, acest lucru urmează să se schimbe. 
Andrada Ghira - Dum, 04 oct. 2015, 21:05
Un nou pol de dezvoltare imobiliară se contureză pe harta Capitalei: Regia devine noua Pipera

Şase noi proiecte de birouri încep să prindă contur în zona de centru-vest a Bucureştiului. Şi chiar înainte ca turnurile de birouri să fie construite, unii dezvoltatori de locuinţe au speculat momentul şi au construit deja sute de apartamente într-o zonă în care vor lucra mii de oameni pentru multinaţionalele care vor închiria spaţii de birouri în noile proiecte. Oferta de noi apartamente, construite şi care urmează să fie finalizate, depăşeşte 1.600 de locuinţe.

Investitorul Petre Niculae, care a construit peste 500 de apartamente noi în Bucureşti, a finalizat anul acesta construcţia proiectului rezidenţial 20th Residence, amplsat chiar lângă ştrandul Ciurel şi în apropiere de staţia de metrou Petrache Poenaru. Dar, proiectul de succes a fost 19th Residence, cu 187 de locuinţe, construit chiar lângă Pasajul Basarab, şi care a fost vândut în totalitate. 

Şi compania Novum Invest, care a construit și finalzat 300 de noi locuințe din opt proiecte rezidențiale de mici dimensiuni în Bucureşti, a dat recent startul unui nou proiect în zona Politehnicii, în apropiere de stația de metrou Petrache Poenaru. Este vorba de un proiect cu 480 de apartamente în opt noi blocuri. În primă fază, firma construiește două blocuri cu un total de 120 de locuințe, care vor fi livrate în primăvara anului viitor.

Tot lângă proiectul celor de la Novum Invest se construieşte un alt bloc, proiect numit Exigent One, şi care va livra 238 de apartamente. Astfel, pe o distanţă de circa un km, se pun pe piaţă peste 1.000 de apartamente. 

Firma Onix Residence, controlată de oamenii de afaceri Mohammad şi Hassan Murad, vin cu 425 de noi locuinţe în zona Orhideea. Compania a început în acest an lucrările de construcţie la ultimele două blocuri din totalul de patru, pentru care investeşte 12 milioane de euro. În apropiere de AFI Palace Cotroceni, dar şi de viitoarea staţie de metrou Academiei, se construiesc două blocuri cu 230 de apartamente. Astfel, zona vine cu alte 650 de noi locuinţe în noul pol de dezvoltare imobiliară. 

Un impuls l-ar putea primii şi spaniolii de la Hercesa, care mai deţin o parte din fosta fabrică Spicul, unde aveau în plan construcţia unui proiect cu 800 de apartamente. La sfârşitul anului trecut, spaniolii au vândut 12.700 mp celor de la Forte Partners, care construiesc acum birouri.  Mauricio Mesa Gomez, director general Hercesa România şi Bulgaria, declara în primăvara acestui an că zona de centru-vest se va transfroma într-un hub foarte puternic şi va fi cerere şi pentru locuinţe. 

Ce turnuri de birouri se înalţă la Orhideea 

Pe unul dintre cele mai valoarea terenuri, fosta platformă Pumac, aflată peste drum de staţie de metrou Politehnică, suedezii de la Skanska vor ridica clădiri de birouri. Compania a anunţat recent că a cumpărat 21.000 mp din cele 7 hectare ale Pumac.

Președintele Skanska Property România, Marcin Łapiński, spune că există o cerere mare din partea companiilor de tip BPO, SSC şi IT pentru spaţii de birouri în zona respectivă, datorită apropierii de campusul Politehncii. Birourile pe care Skanska le va ridica, vin să completeze cele cinci clădiri de birouri pe care AFI Europe le ridică chiar în apropiere de mallul AFI Palace Cotroceni.

AFI Europe a obţinut o finanţare de 39 de milioane de euro pentru finalizarea clădirilor AFI Park 4 şi 5, ce urmează a fi finalizate la începutul anului viitor. În total, cele cinci clădiri aduc pe piaţă o suprafaţă de spaţii de birouri de 70.000 de mp. 

În locul fabricii de pâine Spicul, a fabricii de bere Griviţa şi Baduc încep să prindă contur proiecte imobiliare. 

Pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa au fost începute anul acesta lucrările la un hipermarket Kaufland, care se va deschide anul viitor şi vine în competiţie directă cu unitatea Carrefour Orhideea, deshisă în 2003. Terenul pe care se ridică magazinul Kaufland a fost cumpărat anul trecut de firma Kiseleff Development, controlată de Ionuț Dumitrescu, cel care a fondat Eurisko. Investiţia în proiect se ridică a 40 de milioane de euro şi prevede şi construcţia unor clădiri de birouri.  

Compania Forte Partners, fondată de Ionuţ Dumitrescu, Geo Mărgescu şi Johny Jabra, a cumpărat o parcelă de 12.700 de mp din terenul Spicul, unde vor începe lucrările de construcţie la clădiri de birouri – The Bridge, care vor oferi 34.000 de mp închiriabili. În total, investiţia în proiect se ridică la 60 de milioane de euro, aşa cum au anunţat investitorii. 

Lângă The Bridge se vor înălţa şi turnurile celor de la CA Immo, care vor veni cu un plus de 40.000 de mp de spaţii de birouri în zonă. Lucrările ar urma să fie demarate în această toamnă, potrivit ultimelor declaraţii ale oficialilor companiei.

Şi ANAF îşi construieşte în zonă un sediu de zece etaje pe Splaiul Indepdendenţei. Noua clădire va avea o suprafaţă de birouri de 15.000 de mp. Centrul va fi dotat cu săli de echipamente, săli de întâlniri, cantină şi zonă de preparare, dar şi cu grupuri sanitare, oficii, spaţii tehnice, parcare acoperită cu punct de spălătorie auto.

Tot în zonă, grupul Inter IKEA, prin divizia imobiliară Vastint, deţine terenul Baduc, achiziţionat în 2011 cu 13 milioane de euro. Aici, Vastint va ridica clădiri de birouri cu o suprafaţă totală construită de 50.000 mp. În luna aprilie a acestui an compania a obţinut autorizaţia pentru organizarea şantierului, ceea ce înseamnă că ar putea demara în curând lucările şi la acest proiect. Vastint mai are în construcţie clădiri de birouri pe terenul de la Timpuri Noi. 

Mişcarea pe piaţa imobiliară din zona de centru-vest a Bucureştiului este urmărită şi de cehii de la S Group Holding, care sunt în în discuţii cu un potenţial chiraş pentru un contract de pre-închiriere a unor spaţii de birouri din cea de-a doua clădire pe care compania vrea să o construiască. 

Te-ar mai putea interesa și
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru o potenţială confruntare cu Rusia, a afirmat Ministerul de Externe rus......
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă ...
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...