Vacanţa la patru stele pe litoralul românesc, mai scumpă decât cea la Cannes

Preţurile pentru şapte nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de patru stele din Mamaia depăşesc tarifele hotelurilor similare pe Coasta de Azur, la Cannes. 
Economica.net - sâm, 08 apr. 2017, 14:42
Vacanţa la patru stele pe litoralul românesc, mai scumpă decât cea la Cannes

Aproape 2.000 de euro (9.000 de lei) costă cazarea pentru două persoane timp de şapte nopţi la hotelul Vega din Mamaia, unul dintre cele mai scumpe hoteluri de pe litoral, deţinut de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Preţurile afişate pe platforma Booking.com arată tarife destul de ridicate şi la hotelul Opera, care îşi deschide porţile anul acesta. Aici, pentru o cameră dublă cu vedere spre mare, cu mic dejun inclus, preţul este de 1.900 de euro (8.549 lei). Cea mai scumă cameră, o suită cu vedere la mare, cu o suprafaţă de 81 de mp, cu mic dejun inclus, costă peste 3.600 de euro (16.528 lei).

Cea mai ieftină cameră la hotelul Iaki, deţinut de Gheorghe Iagi, costă pentru perioada 11-18 august aproape 1.800 de euro (8.047 de lei), în timp ce cea mai scumpă cameră, o suită cu vedere la mare şi în care se poate caza şi un copil, cu mesele de dimineaţă şi prânz incluse, costă 2.700 de euro.

Tot la un hotel de patru stele, la Bavaria Blu, preţul este mai mic: circa 1.300 de euro (6.000 de lei) pentru o cameră dublă, iar turiştii pretenţioşi pot rezerva un apartament pentru două persoane la preţul de 2.600 de euro, ci micul dejun şi cina incluse.

Mai multe hoteluri din staţiunea Venus au fost renovate şi modernizate în ultimii ani şi vin cu preţuri comparabile cu cele din Mamaia.

Spre exemplu, la hotelul Inter, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, preţul pentru o cameră cu vedere la mare şi mic dejun este de 1.800 de euro.

Cât costă vacanţa la patru stele la Cannes

La Cannes, una dintre cele mai exclusiviste staţiuni de pe Riviera Franceză, se găsesc tarife la hotelurile de patru stele mai mici faţă de cele percepute de hotelierii de la noi sau chiar similare.

Spre exemplu, 1.360 de euro (6.109 lei) este tariful pentru o cameră la hotelul de patru stele America şi situat în imediata apropiere a Bulevardului Croisette. Micul dejun este inclus.

La un alt hotel de patru stele, Best Western Plus Le Patio des Artistes Wellness Jacuzzi, am gasit o cameră la preţul de 1.300 de euro (6.016 lei), cu mic dejun inclus. Cea mai scumpă cameră pentru două persoane ajunge aici la aproape 1.700 de euro.

1.400 de euro (6.333 de lei) costă şapte nopţi de cazare la hotelul Cavendish, iar micul dejun este inclus. Aici, cea mai scumpă cameră pentru două persoane costă 1.800 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...