Vacanţele pe mare, ferite de atentate. Afacerile Croaziere.net vor depăşi anul acesta trei milioane de euro

Turiştii care sunt speriaţi de atentatele care au avut loc în ultimele săptămâni pot alege o vacanţă pe mare. Croazierele sunt ferite de atentate, iar dacă sunt rezervate din timp, preţurile sunt comparabile cu cele petrecute într-un resort din Turcia. 
Andrada Ghira - mar, 26 iul. 2016, 21:02
Vacanţele pe mare, ferite de atentate. Afacerile Croaziere.net vor depăşi anul acesta trei milioane de euro

La câteva zile de la lovitura de stat eşuată din Turcia, circa 5% din totalul turiştilor care au plătit pentru o vacanţă pe litoralul turcesc şi-au anulat concediile. Cu o zi înainte, un tir a spulberat vieţile a zeci de persoane care s-au strâns pe Promenade des Anglais din Nisa pentru a vedea focurile de artificii. Anual, circa 100.000 de turişti români îşi petrec vacanţa în resorturile din Turcia şi peste 20.000 aleg Coasta de Azur ca destinaţie de vacanţă.

Iar turiştii nu au uitat nici de atentatele din Franţa sau Belgia din primăvara acestui an. Şi atunci, revine natural întrebarea: Unde merg în vacanţă?

Croazierele sunt sigure, spune Ioan Băşea, directorul general al Croaziere.net. Acesta mai spune că vacanţele pe mare pot fi alternative la sejurul clasic, la plajă, întrucât la bordul la navelor există echipaj de securitate. 

„Vacanţele pe mare sunt sigure. Nu urcă oricine, cu echipamente explozibile la bord. Au fost în anii trecuţi câteva încercări eşuate din partea unor somalezi amărâţi de a urca pe vas, dar nimic mai mult. Din experienţă, ştiu că orice astfel de eveniment afectează turiştii care şi-au planificat vacanţa, dar această stare o să dureze o jumătate de lună, pe urmă oamenii se vor linişti şi va trece angoasa. Marea parte a clienţilor noştri sunt la a zecea, unsprezecea croazieră, şi care la două, trei săptămâni după ce se întorc, rezervă deja croazieră pentru anul viitor. Noi pe aceşti clienţi ne bazăm, dar avem şi clienţi noi, iar produsul este în creştere, nu doar la noi, ci şi la nivel mondial”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Ioan Băşea, directorul general al Croaziere.net, o agenţie care vinde circa 80-85% din vacanţele pe vasele de croazieră din România. 

Cei interesaţi de o vacanţă pe vasele de croazieră trebuie să ia în calcul faptul că rezervarea se face din timp, şi asta pentru că atunci se găsesc cele mai bune preţuri, comparabile sau chiar mai mici decât vacanţele la plajă. În medie, o famile plăteşte circa 2.500 – 3.000 de euro pentru o astfel de vacanţă, la care se adaugă costurile cu biletele de avion pentru transferuri, iar cea mai scumpă vândută anul acesta a costat 12.000 de euro. 

„Anul acesta nu au fost exagerări, iar cea mai scumpă vacanţă vândută a fost de 12.000 de euro. Cea mai scumpă croazieră pe care am vândut-o a fost acum şapte-opt ani, a fost un grand voiaj, de 130 de zile în jurul lumii şi care a costat peste 50.000 de euro„, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET Ioan Băşea. 

Croaziere.net va trimite anul acesta peste 5.000 de turişti români în croaziere. Dacă cei care sunt la prima sau a doua croazieră aleg vasele care navigheză în Marea Mediterană, clienţii experimentaţi caută şi croaziere în Caraibe, Alaska, în fiordurile norvegiene, dar şi în croazierele cu ţările baltice şi Scandinavia.

„Am fost foarte entuziasmat la sfârşitul lui iunie, când aveam o creştere cu 14% a numărului de turişti faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar acum nu stiu cât va ţine ecoul evenimentelor din ultimele săptămâni şi cât va ţine teama şi reticenţa românului de a rezerva”, mai spune Ioan Băşea.  

Anul trecut, Croaziere.net a înregistrat o cifră de afaceri de 2,9 milioane de euro, iar pentru acest an, Băşea îndrăzneşte şi spune că se va apropia de 3,5 milioane de euro.  

Te-ar mai putea interesa și
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume se concentrează pe majorarea profitului şi a vânzărilor, aducând în......
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina ...
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Prețul spot al energiei electrice este aproape zero azi la prânz pe piața din România, pe fondul unei oferte mai mare ...