Vânzările Carrefour au accelerat în T3, datorită performanţelor solide din Brazilia şi Franţa

Vânzările Carrefour, al doilea retailer mondial, după Wal Mart, au crescut în trimestrul trei din acest an cu 3,2%, reflectând performanţele solide din Brazilia şi Franţa, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 19 oct. 2016, 08:57
Vânzările Carrefour au accelerat în T3, datorită performanţelor solide din Brazilia şi Franţa

În schimb, condiţiile rămân dificile în China, pe fondul scăderii consumului, situaţie care a dus la un declin al vânzărilor Carrefour de 7,8% la magazinele deschise de mai mult de un an.

În perioada iulie – septembrie 2016, vânzările grupului francez au urcat la 21,78 miliarde de euro (23,9 miliarde de dolari) la magazinele deschise de peste un an, uşor peste estimările analiştilor, de 21,70 miliarde de euro. În Franţa, vânzările au urcat cu 1,2%, depăşind estimările privind un avans de 0,5%.

‘Am înregistrat rezultate bune în trimestrul trei, vânzările au crescut semnificativ. Datele confirmă startul nostru bun de la începutul anului’, a afirmat directorul financiar Pierre-Jean Sivignon.

Acesta a adăugat că estimările analiştilor, potrivit cărora, în acest an, Carrefour va realiza un profit operaţional de 2,45 miliarde de euro sunt rezonabile.

Anul acesta, acţiunile Carrefour au scăzut cu 12%, la Bursa de la Paris.

Recent, Carrefour a anunţat că va majora anul acesta investiţiile pentru a renova şi deschide magazine, pentru a-şi consolida redresarea din Europa şi a stimula vânzările în China.

Compania franceză va investi 2,5 – 2,6 miliarde de euro anul acesta pentru renovarea şi extinderea magazinelor, faţă de 2,4 miliarde de euro anul trecut.

În România, Grupul Carrefour numără 281 de magazine dintre care 30 hipermarketuri ‘Carrefour’, 111 supermarketuri ‘Market’, 43 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’, un magazin de comerţ online: www.carrefour-online.ro şi 86 de magazine Billa.

Te-ar mai putea interesa și
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 de unități pentru Giulia și 175 pentru Stelvio....
Proteste violente în Noua Caledonie. Un bărbat a fost ucis și doi răniți sâmbătă într-un schimb de focuri. MAE anunță că trei cetățeni români și-au semnalat prezența în arhipelag
Proteste violente în Noua Caledonie. Un bărbat a fost ucis și doi răniți sâmbătă într-un schimb de focuri. MAE anunță ...
Un bărbat a murit şi alţi doi au fost răniţi sâmbătă în Noua Caledonie într-un schimb de focuri la o baricadă ...
SUA au evacuat 17 medici americani din Fâșia Gaza
SUA au evacuat 17 medici americani din Fâșia Gaza
Statele Unite au anunţat vineri că au evacuat 17 medici americani care se găseau blocaţi în Fâşia Gaza de când armata ...
Top 10 cele mai bine vândute modele de telefoane din 2024: toate de la Apple și Samsung
Top 10 cele mai bine vândute modele de telefoane din 2024: toate de la Apple și Samsung
Apple și Samsung au dominat clasamentul celor mai vândute smartphone-uri din primul trimestru al anului 2024, ocupând ...