Veniturile Huawei au urcat cu 40% în urma majorării vânzărilor de smartphone-uri

Veniturile Huawei Technologies au crescut cu 40% în primul semestru din acest an, la 245,5 miliarde de yuani (37 miliarde de dolari), de la 175,6 miliarde de yuani în perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării vânzărilor de smartphone-uri, transmit BBC şi Bloomberg.
Economica.net - lun, 25 iul. 2016, 09:54
Veniturile Huawei au urcat cu 40% în urma majorării vânzărilor de smartphone-uri

Huawei este al treilea producător global de smartphone-uri, după Samsung şi Apple, şi una dintre cele mai mari firme de telecomunicaţii din lume.

Marja de profit a scăzut la 12% în perioada ianuarie – iunie 2016, de la 18% în primul semestru din 2015, din cauza creşterii concurenţei pe piaţa telefoniei mobile.

Huawei este ‘una dintre puţinele companii care ar urma să înregistreze creşteri destul de importante ale vânzărilor, cel puţin pe segmentul de smartphone-uri, dar există o concurenţă strânsă. Există producătorii locali din China, care devin din ce în ce mai agresivi’, a apreciat Bryan Ma, de la firma de cercetare de piaţă IDC.

Pentru a-şi creşte cota de piaţă, Huawei s-a concentrat mai mult de produse din zona de vârf, cum este ultimul său telefon – P9, echipat cu o cameră dezvoltată în cooperare cu firma germană Leica Camera AG.

Vânzările de smartphone-uri Huawei au crescut rapid nu doar în China, ci şi în Europa, Orientul Mijlociu şi alte părţi ale lumii. Cu toate acestea, compania chineză are o prezenţă redusă pe piaţa din SUA.

Pentru a putea concura mai bine cu Samsung şi Apple, Huawei a investit miliarde de dolari pentru consolidarea portofoliului de brevete.

Vineri, producătorul sud-coreean de telefoane mobile Samsung Electronics a depus o plângere la un tribunal din China în care acuză Huawei de încălcarea unor brevete în domeniul smartphone-urilor.

Acţiunea demarată de Samsung vine la doar două luni după decizia Huawei de a acţiona Samsung în justiţie la două tribunale, unul din California şi altul în Shenzhen, China, cu intenţia de a obţine despăgubiri pentru utilizarea neautorizată de către telefoanele Samsung a unor licenţe ce ţin de tehnologiile 4G, sisteme de operare şi interfaţa cu utilizatorul.

Cei doi producători nu au reuşit să ajungă la un acord de licenţiere pentru utilizarea unor tehnologii vitale pentru modul în care operează reţelele de telefonie mobilă.

‘Am negociat cu bună credinţă cu alţi deţinători de patente pentru obţinerea de licenţe corecte pentru tehnologii. Cu toate acestea, în pofida eforturilor noastre pentru a rezolva această chestiune în mod amiabil, suntem nevoiţi să demarăm o acţiune în justiţie pentru a ne apăra proprietatea intelectuală’, se arată într-un comunicat de presă al Samsung

Te-ar mai putea interesa și
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze pentru dezvoltarea de proiecte energetice verzi
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze ...
O delegație a Hidroelectrica condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc în perioada 17-19 aprilie......
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, ...
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...