Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele nouă luni, cu 1,9% – serie brută

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total, ca serie brută, cu 1,9%, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, datorită lucrărilor de construcţii noi (+4,5%) şi a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+3,9%), potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 14 nov. 2016, 09:25
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele nouă luni, cu 1,9% - serie brută

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 13,8%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale, cu 2,8%, la construcţiile inginereşti, cu 2,3%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 0,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 3,4%, în primele nouă luni din 2016, comparativ cu perioada similară din 2015. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 9,1%, respectiv cu 3,4%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 8,0%, la clădirile rezidenţiale cu 1,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,4%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut în luna septembrie a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din 2015, ca serie brută, cu 0,7%, datorită lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+ 3,1%) şi a construcţiilor noi (+ 2,1%).

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,6% şi la clădirile rezidenţiale cu 2,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,1%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,7% şi lucrările de construcţii noi cu 2,2%.

Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 7,8%, la clădirile rezidenţiale cu 3,2% şi la construcţiile inginereşti cu 1,5%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în septembrie 2016 comparativ cu luna anterioară, ca serie brută, cu 18,5%, creştere evidenţiată pe lucrările de reparaţii capitale cu 28,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 14,6%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a urcat la clădirile nerezidenţiale, cu 33,2%, la construcţiile inginereşti, cu 13,2%, şi la clădirile rezidenţiale, cu 10,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,4%, creştere evidenţiată pe lucrările de reparaţii capitale (+17,6%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu (+5,2%) şi la lucrările de construcţii noi cu (+3,%).

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 14,9% şi la construcţiile inginereşti cu 2,6%.

Scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale, cu 4%.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Un procent de 71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, beneficii extra angajaţilor......
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Compania Farmec anunță că a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 358 de milioane de lei (peste 71 de milioane ...
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat ...
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...