Ziua Pisicilor: Care sunt cele mai scumpe rase de pisică din lume – GALERIE FOTO

Acestea sunt nouă dintre cele mai scumpe rase de pisică din lume.
Economica.net - sâm, 08 aug. 2015, 10:53
Ziua Pisicilor: Care sunt cele mai scumpe rase de pisică din lume - GALERIE FOTO

ZIUA PISICILOR 

Savannah $4,000-$20,000

Pisicile din rasa Savannah, rezultatul unei încrucişări între pisica domestică şi serval, felină sălbatică africană, înrudită cu râsul, sunt printre cele mai scumpe pisici din lume. Sunt mai lungi şi mai grele decât pisicile obişnuite (pot ajunge la 11 kilograme) şi au împrumutat coloritul fabulos de la strămoşul lor african.

 

Bengaleză $1,000-$25,000

Pisica bengaleza a fost creata relativ de curand, aproximativ 30 de ani de o crescatoare din California.Obiectivul fiind de a obtine un mic leopard de apartament ,sau incrucisat doua tipuri genetice : pisica europeana sau domestica si pisica leopard sau pisica bengaleza ( felis bengalesis ).Aceasta din urma e o pisica salbatica din sud-estul asiatic ,care prezinta o blana dungata .Munca de selectie a constat in eliminarea reminiscentelor comportamentului salbatic si in fixarea petelor aduse de pisica bengaleza. Rasa creata in 1980,este astazi recunoscuta de CFA ,FIF.

 

Manx $800-$4,000

Manx este o rasa de pisici caracterizata de o mutatie genetica manifestata la nivelul coloanei vertebrale. Aceasta mutatie scurteaza coada iar, in cele mai extreme cazuri, coada lipseste cu desavarsire. Pisicile din rasa Manx sunt recunoscute ca vanatori iscusiti, reusind sa doboare prazi mai mari decat ele, chiar de cand sunt pui. Aceste feline sunt foarte cautate de fermierii care au probleme cu animalele daunatoare.

 

Peterbald $1,200-$5,000

Peterbald este o rasa de pisica relativ noua originara din Rusia. Istoria pisicii Peterbald este simpla. In anul 1988 este gasita pe strada in Rusia o pisica pe nume Varya de catre Irena Kovalyova. Aceasta era lipsita de par in pare parte a corpului. In urma unor teste genetice se observa ca detine o gena care transmite lipsa parului. Varya a fost imperecheata cu alte rase de pisici cu par scurt si a rezultat rasa Don Hairless. In anul 1993 unul din puii din aceasta rasa, Don Hairless a fost imperecheat cu o pisica orientala de Olga Sergeyevna Mironova, o felinologista din Rusia, si asa au aparut primii 4 pui Peterbald la inceputul anului 1994.


Scottish Fold $500-$3,000

Primul exemplar de Scottish Fold a fost descoperit in anul 1961 de catre un cioban pe nume William Ross, langa o ferma din apropiere de Coupar Angus din Perthshire, Scotia. Pisicuta in cauza era un exemplar alb si purta numele de Susie. Cand micuta felina a dat nastere unor pisoi, care prezentau aceeasi mutatie genetica la nivelul urechii, ciobanul William Ross a hotarat sa il adopte pe unul dintre ei si a patentat rasa la Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) din Marea Britanie, in anul 1966.

 

Russian Blue $350-$3,000

Pisica Albastru de Rusia descinde din regiunea Arhanghelsk. Este recunoscuta pentru culoarea albastru-argintiu a blanitei. Este o pisica inteligenta, jucausa dar timida in preajma strainilor. Asemenea altor rase sociabile de pisici, si Albastra de Rusia dezvolta o relatie speciala cu stapanul sau. Insa pretul pentru o asemenea felina este pe masura frumusetii sale.

 

Sphynx  $300-$3,000

 

Originea Sphynxului a fost dintotdeauna invaluita in mister. Aceasta rasa de pisici este cea mai neobisnuita dintre toate si a fost denumita astfel deoarece primii crescatori au considerat ca exista unele asemanari intre pisicile nude si sculpturile egiptene reprezentand feline, expuse la British Museum si la Louvre.

Frapante prin aspectul lor, dar si extrem de ciudate, fragile si sensibile, pisicile „golase” merita toata atentia, grija si afectiunea iubitorilor de feline. La o prima impresie, Sphynxul pare creat de un profesor trasnit, cu minte diabolica, impulsionat de nemultumirile lumii legate de blana pisicilor, dar lucrurile nu stau asa. Pisicile nude existau in Mexic inca din epoca precolumbiana si se spunea despre ele ca ar fi fost „daruite de zei” omenirii. Prin urmare, pisicile fara par au aparut pe cale naturala – nu sunt hibrizi rezultati dintr-o mutatie genetica spontana.

British Shorthair $500-$1,500

Având un corp dolofan, membre scurte, groase și puternice, o blană scurtă și deasă și un cap mare cu o față rotundă, pisica British Shorthair este cea mai râvnită rasă de către iubitorii de feline. Culoarea schimbătoare a ochilor în funcție de culoarea blănii este un alt atuu care face din pisica British Shorthair un tovarăș dorit.

 

Maine Coon $1.000

Este o pisica masiva, cu un corp puternic si musculos si picioare solide. Capul este mare, botul patrat, barbia este puternica si in linie cu nasul. Profilul trebuie sa fie alungit si cu concavitatea putin vizibila. Pometii sunt inalti si bine conturati, zona maxilarelor are un contur patrat. Urechile mari sunt purtate in sus, perpendicular pe craniu, impodobite cu smocuri de par. Ochii sunt mari si expresivi, usor ovali, dar nu migdalati. Pentru ochi sunt admise toate culorile, iar albastrul numai la exemplarele albe. 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...