1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

1.600 de tineri şi-au făcut firme ca să ia 10.000 de euro de la stat. Câţi au primit şi banii

După cei 1.250 de tineri care au aplicat pentru sprijinul guvernamental anul trecut, alţi 345 au solicitat acest lucru în 2012. Doar unul din şase a primit însă şi banii.

22 mar, 2012 | România TV

Aproape 1.600 de tineri au decis să-şi deschidă o afacere beneficiind de programul guvernamental de sprijinire a tinerilor întreprinzători, potrivit datelor obţinute de România TV.

Programul de sprijinire a tinerilor întreprinzători presupune alocarea a 10.000 de euro, nerambursabili, de la bugetul de stat, tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani, care îşi deschide prima sa afacere. Pentru a primi finanţarea, tânărul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, respectiv să angajeze cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată cel puţin doi oameni şi să reinvestească, anual, 50% din profitul din anul precedent.

Prin acest program, demarat anul trecut, în timpul guvernării Boc, 1.256 de tineri au depus cerere pentru înfiinţarea de firme de tip SRL-D (microîntreprindere pentru înreprinzătorii debutanţi) doar în 2011. În acest an, de la demararea programului, la 15 februarie, şi până ieri, 21 martie, au fost înregistrate alte 345 de cereri pentru înfiinţarea de firme de timp SRL-D.

Nu toate cererile au fost însă aprobate, cel puţin până acum. Au fost notificaţi, adică acceptaţi de principiu, 544 de beneficiari, iar bani au primit doar 267 dintre aceştia. Valoarea totală a plăţilor a fost de 7,95 milioane de lei în condiţiile în care, pentru acest an, bugetul aferent programului este de 21 de milioane de lei.

Cei mai mulţi investitori tineri au demarat afaceri în domeniul fabricării pâinii şi a produselor de patiserie, al service-urilor auto şi al restaurantelor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO