1 Decembrie la Bucureşti: Ce evenimente culturale, artistice şi culinare vor avea loc de Ziua Naţională

Ziua de 1 decembrie 2013 se anunţă a fi mult mai diversificată decât în alţi ani, bucureştenii fiind invitaţi să asiste la defilarea de la Arcul de Triumf, să participe la ziua porţilor deschise la Palatul Parlamentului şi la Guvern, să întâmpine familia regală în Gara de Nord şi să guste din preparatele culinare oferite de primăriile de sector.
Economica.net - vin, 29 nov. 2013, 20:22
1 Decembrie la Bucureşti: Ce evenimente culturale, artistice şi culinare vor avea loc de Ziua Naţională

Militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite vor defila alături de soldaţii români

Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază participă la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

Soldaţilor români li se adaugă 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite. Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece 200 de mijloace tehnice şi 35 de aeronave vor survola piaţa.

„Cred că atunci când e vorba despre Ziua Naţională şi Marea Unire a românilor, chiar dacă parada este un pic mai deosebită, efortul financiar nu este prea mare. Am aprobat un program de măsuri în guvern ca sărbătoarea naţională la 95 de ani să fie onorată de instituţiile statului, mai ales de instituţiile de securitate naţională, aşa cum se cuvine şi e normal să fie aşa”, a spus ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă.

Ziua Porţilor Deschise la Parlament. Vizitatorii, întâmpinaţi cu brazi împodobiţi şi foc de artificii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că de 1 Decembrie, când la Cameră se va organiza „Ziua Porţilor Deschise”, va exista şi un foc de artificii, care se datorează unei sponzorizări.

El a mai arătat că, tot pentru prima dată, Camera va avea doi brazi, unul în interior şi unul în exterior.

„S-au găsit resursele pentru a aduce doi brazi, unul în interior şi unul în exterior. Pentru prima dată o să avem şi în afară”, a spus Zgonea.

Ziua Porţilor Deschise la Palatul Victoria

Premierul Victor Ponta a anunţat că şi la Palatul Victoria va fi organizată, pe 1 Decembrie, „Ziua Porţilor Deschise” şi a afirmat că vrea ca mesajul care să fie transmis de către miniştri cu ocazia acestei zile să fie acela de unitate, mândrie şi speranţă că „vremurile în sfârşit se îndreaptă”.

Şi Arcul de Triumf va putea fi vizitat, gratuit, de vineri până duminică, edificiul fiind şi gazda unor expoziţii atractive.

„Salonul Regal” din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea lui Carol I, inaugurat pe 1 Decembrie

Principesa Margareta şi principele Radu, alături de ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, vor efectua, duminică, de Ziua Naţională, un drum simbolic cu trenul regal, iar la finalul călătoriei va fi inaugurat „Salonul Regal” din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea regelui Carol I.

Potrivit Casei Regale, trenul regal va pleca duminică, la ora 13.00, din Gara Sinaia, plecarea fiind precedată de un ceremonial care va începe la ora 12.45. Accesul publicului la eveniment este liber.

Călătoria se va încheia la ora 15.45, când trenul regal va ajunge în Gara de Nord din Bucureşti. Principesa Margareta, principele Radu, principesa Elena şi principele Nicolae, alături de ministrul Transporturilor, vor participa la ceremonia de inaugurare a „Salonului Regal” de la Gara de Nord, restaurat în forma originală, din vremea regelui Carol I.

Călătoria este iniţiată şi găzduită de Ministerul Transporturilor. Gara de Nord (1872) şi Gara din Sinaia (1913) sunt edificii ridicate sub domnia regelui Carol I.

Ziua Naţională a României, sărbătorită în Sectorul 6 cu o mie de porţii de fasole cu ciolan

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită de Primăria Sectorului 6 cu 1.000 de porţii de fasole cu ciolan, care vor fi oferite gratuit bucureştenilor, duminică, la evenimentul organizat în parcarea din zona Pieţei Drumul Taberei.

„De 1 Decembrie, Primăria Sectorului 6 organizează un eveniment dedicat Zilei Naţionale a României, în parcarea din faţa Pieţei Drumul Taberei”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, începând cu ora 10.30, toţi locuitorii Sectorului 6 sunt invitaţi să celebreze 95 de ani de la Marea Unire cu peste 1.000 de porţii de fasole cu ciolan, într-un cadru specific cu muzică populară.

Sectorul 2 oferă, gratuit, 100.000 de sarmale şi ţuică fiartă

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi de Primăria Sectorului 2, cu 100.000 de sarmale şi ţuică fiartă, care vor fi oferite gratuit bucureştenilor, duminică, la 20 de corturi ostăşeşti amenajate special pentru acest eveniment.

Circulaţia a fost restricţionată, în Bucureşti, încă de vineri, din cauza repetiţiilor desfăşurate înainte de Ziua Naţională, însă Brigada Rutieră a Capitalei a oferit o HARTĂ a rutelor ocolitoare valabilă până duminică seara.

Te-ar mai putea interesa și
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea în premierul Boris Johnson după o serie de scandaluri care au afectat......
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la remedierea problemelor
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la ...
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 95.000 de lei hotelurile bucureştene Ambasador, Novotel şi Continental ...
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
România este al doilea exportator de grâu din UE după Franța, în sezonul 2021/2022
Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene în sezonul 2021/22, care s-a închinat la data de 30 iunie, au urcat cu ...
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi Design Construct, anchetată în „Afacerea Panseluţa” încheiată pe vremea lui Chiliman
Anchetă RomâniaTV! Clotilde Armand a dat contracte de aproape 7 milioane de euro într-un an şi jumătate firmei Maxi ...
În ultimul an şi jumătate de când a devenit primar la Sectorul 1, Clotilde Armand şi-a făcut un obicei din a se "război" ...