1 iunie, sărbătorit în Capitală. Călătorii cu Tramvaiul Copiilor şi cu balonul cu aer cald

Micuţii sunt aşteptaţi, joi, de Ziua Copilului, începând cu ora 11.00, la depoul Dudeşti pentru a vedea tramvaiele de epocă ale RATB şi pentru o călătorie cu Tramvaiul Copiilor, iar în Herăstrău pentru o plimbare cu balonul cu aer cald.
Economica.net - joi, 01 iun. 2017, 06:06
1 iunie, sărbătorit în Capitală. Călătorii cu Tramvaiul Copiilor şi cu balonul cu aer cald

„Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) le pregăteşte o surpriză celor mici pe data de 1 iunie: Tramvaiul Copiilor. Este vorba despre un tramvai special, care va purta însemne distinctive şi mesajul Tramvaiul Copiilor şi va circula pe linia 1, între orele 11.00 şi 15.00, pe traseul Depoul Dudeşti, Şos. Mihai Bravu, Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Piaţa Victoriei, Pod Basarab, Şura Mare, Gh. Şincai, Depoul Dudeşti şi apoi, în continuare, pe Şos. Mihai Bravu, pe aceeaşi linie circulară. Copiii şi însoţitorii lor vor beneficia de o plimbare cu acest tramvai, unde voluntari şi bibliotecari le vor citi micuţilor scurte fragmente din poveşti, vor desena, imaginându-şi împreună cum va arăta Bucureştiul în viitor”, anunţă RATB.

La coborâre, copiii vor primi în dar câte o revistă „Ghidul pozneţ” şi câte o carte.

Tramvaiul va efectua două curse, după cum urmează: plecarea, la ora 11.00, din Depoul Dudeşti, cu efectuarea a două staţii, la Piaţa Hurmuzachi (Pasajul Muncii) şi la Bucur-Obor, după care va circula fără oprire până la terminal Şura Mare. Returul, cu a doua serie de copii, presupune o staţie la Colegiul Naţional Gh. Şincai şi va continua fără oprire până la Depoul Dudeşti. De aici, plecarea în a doua cursă va avea loc la ora 13.15. Cei interesaţi sunt aşteptaţi la Depoul Dudeşti, unde vor putea vedea şi tramvaiele de epocă deţinute de RATB.

În Sectorul 4, în faţa Sălii Polivalente Bucureşti, va avea loc Parada Micilor Biciclişti, eveniment dedicat micilor pasionaţi de pedalat.

În parcul Herăstrău, va începe cea de-a cincea ediţie a Festivalului Copiilor, care se va desfăşura în intervalul 1-4 iunie. Astfel, la intrarea Charles de Gaulle vor fi organizate evenimente care se adresează celor cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani. Copiii se vor putea bucura de o plimbare cu balonul cu aer cald.

Distracţia va fi la atelierele de confecţionat coroniţe cu flori colorate, cusut gherghef. Pe lângă toate acestea, cei mici vor juca elasticul sau pereţelul.

Şi în Parcul Alexandru Ioan Cuza vor avea loc evenimente dedicate copiilor. Începând cu ora 10.00, aleile şi Foişorul de lemn din Parcul Alexandru Ioan Cuza se vor transforma pentru zece ore într-un loc al distracţiei. Cel mai mare eveniment pentru copii din Bucureşti va cuprinde muzică şi dans, jocuri şi concursuri, ateliere de creativitate şi sportive, demonstraţii şi spectacole antrenante. Astfel, fiecare familie va putea alege activităţile preferate, fiind pregătite surprize în zone special amenajate denumite Show, Joacă, Creativ, Sport, Bebe, Foto şi VIP.

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...