10 dezvoltatori ridică mii de apartamente pe serele Berceni. Câte rezervări s-au făcut

Aproape jumătate din terenul fostelor sere Berceni a fost vândut dezvoltatorilor din sudul Capitalei, iar bucureştenii şi-au rezervat 500 noi locuinţe. 
Andrada Ghira - sâm, 22 aug. 2015, 06:28
10 dezvoltatori ridică mii de apartamente pe serele Berceni. Câte rezervări s-au făcut

Aproape zece dezvoltatori de locuinţe din sudul Capitalei au cumpărat parcele din terenul de 50 de hectare pe care au funcţionat serele Berceni, deţinute de omul de faceri Horia Culcescu. Aici se construieşte un parc rezidenţial unde dezvoltatori precum Brown Residence, Top House Residence sau Viva Residence, construiesc blocuri noi de locuinţe. 

Proiectul care înglobează toţi aceşti dezvoltatori se numeşte Metalurgiei Park, iar terenul a fost împărţit în două faze, fiecare cu 25 de hectare disponibile spre dezvoltare. „Am vândut 80% din terenul de 25 ha din prima fază. Noi dezvoltatori au cumpărat parcele de teren aici. Este vorba de Kristal Residence, Art Residence, Look Residence, Galaxy Residence, iar în curând îi vom avea şi pe cei de la Gama Residence”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Cătălin Grigore, proprietarul companiei Sud Rezidenţial, care se ocupă de vânzarea terenului. 

Acesta mai spune că dezvoltatorii care au început lucrările de construcţie în primăvară au deja rezervări pentru 500 de locuinţe. Primele apartamente vor fi livrate chiar din acest an, în luna decembrie.

Cine ce construieşte 

Dezvoltatorul Brown Residence a cumpărat un lot de 4 hectare din fostele sere şi are în plan să construiască 20 de blocuri, cu un regim de înălţime de P+5 şi cu un număr de 800-1.000 de apartamente. Apartamentele au suprafeţe cuprinse între 32 şi 100 mp, iar preţurile variază între 28.000 şi 80.000 de euro.

Şi dezvoltatorul Viva Residence a cumpărat 4 hectare de teren pe care vrea să ridice 16 blocuri cu un total de 1.500 de apartamente. Aici, preţurile apartamentelor variază între 28.000 şi 67.000 de euro. 

Top House Residence construieşte pe un teren de 2 hectare de teren şi la finalizare, proiectul va avea spre 1.000 de locuinţe. În primă fază se construiesc 400 de noi apartamente, iar preţurile variază între 24.000 şi 65.000 de euro. 

Family Residence a  cumpărat un teren de 1,5 hectare şi va ridica zece blocuri cu 430 de apartamente. Aici, preţurile pornesc de la 16.500 de euro şi ajung până la 54.000 de euro. 

Dezvoltatorii Kristal Residence, Art Residence, Look Residence, Joy residence, Galaxy Residence şi Gama Residence vor începe în curând lucrările de construcţie la noi blocuri pe terenul fostelor sere din Berceni. 

Cine este Horia Culcescu

Horia Culcescu, 44 ani, este inginer agronom şi a fost desemnat în 2013 cel mai bogat fermier din Romania de către revista Capital şi AgroIntel. Culcescu are afaceri în agricultură, viticultură şi imobiliare, şi deţine 230 de hectare de sere şi 1.200 de hectare de vie.

Culcescu a cumpărat de la stat, în anul 2000, firma Berser, care are în patrimoniu terenul pe care funcţionează serele Berceni. 

El este finul lui George Becali, care l-a împrumutat în urmă cu câţiva ani cu 18 mil. euro pentru a-şi dezvolta afacerea, potrivit declaraţiei de avere a patronului echipei de fotbal Steaua.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul din aprilie 2024 și felul în care acest eveniment ar putea să modeleze......
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...