1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

100 de autobuze electrice în București: Licitația Primăriei Capitalei este suspendată. Turcii de la Otokar au depus contestație

Licitația Primăriei București pentru achiziția a 100 de autobuze electrice apare suspendată în platforma de achiziții publice. Miercuri, 18 martie, turcii de la Otokar au depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

19 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

După ce licitația precedentă pentru 100 de autobuze electrice în București a fost anulată, noua procedură este și ea acum suspendată.

Asta în contextul în care producătorul turc Otokar a depus miercuri contestație, potrivit datelor de pe site-ul CNSC. Având în vedere etapa în care se află licitația Primăriei Capitalei, Otokar contestă cel mai probabil vreo cerință din caietul de sarcini.

Rămâne de văzut ce va decide CNSC în cazul contestației și dacă Otokar va putea depune sau nu ofertă la licitația municipalității.

Amintim că acest producător a câștigat licitația Primăriei București pentru 400 de autobuze Euro 6, care se află deja în circulație.

Anul trecut, Otokar a lansat noul său autobuz electric e-Kent C (foto - video), de 12 metri lungime și cu o capacitate de până la 95 de pasageri.

Precedenta licitație pentru 100 de autobuze electrice în București a fost anulată după ce niciuna din cele două oferte depuse nu a fost acceptată. Atunci au depus oferte un importator al autobuzelor chinezești Byd și asocierea Bozankaya - Sileo.

Primăria Capitalei a lansat pe 3 martie 2020 noua licitaţie pentru 100 de autobuze electrice, după ce anul trecut a anulat-o pe precedenta. Valoarea achiziţiei este estimată la aproape 220 de milioane de lei, iar noile mijloace de transport în comun vor avea o autonomie de minim 230 kilometri.

Finanţarea pentru această achiziţie provine din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020. În acest scop, au fost semnate 4 contracte. Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport public se ridica la aproximativ 219,57 milioane de lei (fără TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177,99 milioane de lei (fără TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 -2020.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO