100 de autobuze electrice în București: Primăria Capitalei a relansat licitația

Primăria Capitalei a lansat din nou licitație pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, după ce precedentele trei tentative au eșuat. Rămâne de văzut daca a patra oară va fi cu noroc.
Anemona Andone - joi, 16 iun. 2022, 18:55
100 de autobuze electrice în București: Primăria Capitalei a relansat licitația

Noul anunț de licitație a fost publicat joi, 16 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Contractul vizează achiziționarea a 100 autobuze electrice si a infrastructurii de încărcare necesara acestora. Valoarea contractului se ridică la 304,67 milioane de lei, fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 18 iulie 2022, conform calendarului actual din SEAP.

Consilier general: Sper ca până la sfârșitul acestui an să avem un câștigător

Nicorel Nicorescu, consilier general la Primăria Municipiului București, a anunțat la rândul său relansarea procedurii publice pentru achiziția autobuzelor electrice.

„După o serie de eșecuri, PMB a decis eliminarea unei precizări tehnice care bloca participarea furnizorilor: „autobuzul va fi dotat și cu supercapacitori pentru înmagazinarea energiei de frânare”. Companiile nu au omologată această facilitate, deci nu pot atașa documente care să certifice această capacitate constructivă, dar o pot prezenta ca un avantaj tehnic în continuare, nefiind obligatorie”, explică consilierul general.

Acesta speră ca procedura nouă să fie un succes și maximum până la sfârșitul acestui an să fie stabilit un câștigător. „Din acel moment ne putem aștepta la o primă livrare într-un termen de 11 luni conform contractului propus”, estimează Nicorescu.

Finanţarea se va face din alocaţii bugetare şi/sau din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie (fonduri nerambursabile în măsura contractării cererilor de finanţare depuse).

Autobuzele electrice noi, din gama 12 m (12000±350mm), vor avea tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, cu trei uși duble și aer condiționat în salonul de călători, destinate transportului urban de călători în Municipiul București și zona limitrofă.

Furnizorul se obligă să livreze produsele care fac obiectul contractului în termen de 14 luni de la semnarea contractului. Contractul are durata de valabilitate până la data ieșirii din garanție (full warranty) a ultimului autobuz electric livrat.

Cea mai recentă licitație pentru autobuze electrice în București a fost anulată, deoarece niciunul dintre ofertanţi nu a putut îndeplini condiţiile finale din caietul de sarcini, potrivit explicațiilor din luna mai ale viceprimarului Capitalei Stelian Bujduveanu. Mai exact, este vorba chiar de acea cerință ca noile autobuze să aibă și baterii și supercapacitori.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...