1EUR = 4.8722 RON | Bucureşti 30 º

News

12.000 tone de azotat de amoniu, depozitate necorespunzător, descoperite de poliţişti, la nivel naţional în perioada 27 iulie - 8 septembrie

Poliţiştii au descoperit, în cadrul unei acţiuni organizate la nivel naţional, în perioada 27 iulie - 8 septembrie, peste 11.800 de tone de îngrăşăminte ce conţin azotat de amoniu depozitate în condiţii necorespunzătoare, scrie Agerpres. Pe 4 august, peste 2.000 de tone de azotat de amoniu au explodat în portul din Beirut, provocând moartea a cel puţin 171 de persoane, rănirea altor 6.000 şi lăsând fără locuinţe între 250.000 şi 300.000 de oameni

15 sep, 2020 | Agerpres

Cu această ocazie, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat 121 de infracţiuni, cea mai mare parte privind protecţia mediului (80 de infracţiuni). De asemenea, au fost constatate 19 infracţiuni prevăzute de art. 359 Cod penal privind traficul de produse sau substanţe toxice şi 22 de infracţiuni la alte acte normative, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis marţi AGERPRES.

În cadrul acţiunii, au fost descoperite 11.894.266 kg de îngrăşăminte ce conţin azotat de amoniu depozitate în condiţii necorespunzătoare, care ar putea pune în pericol mediul şi sănătatea populaţiei, faţă de care au fost dispuse măsuri legale pentru depozitarea acestora în spaţii adecvate.

"De asemenea, faţă de peste 107 kg de produse de protecţie a plantelor ce conţin substanţa fosfură de aluminiu şi 579 de litri de alte categorii de produse de protecţie a plantelor, au fost luate măsuri legale pentru a fi prevenită apariţia unor evenimente negative", arată sursa citată.

Tot în cadrul acestei acţiunii, au mai fost eliminate din circuitul ilegal 8.457 de litri şi 6.684 kg de deşeuri periculoase.

De asemenea, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 82.600 de lei.

"Obiectivele acţiunii au fost creşterea siguranţei cetăţeanului, prin activităţi de prevenire, identificare şi combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi utilizarea produselor de protecţie a plantelor şi a precursorilor de explozivi", precizează IGPR.

În acest sens, au fost verificate modul de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor ce conţin fosfură de aluminiu sau îngrăşăminte ce conţin azotat de amoniu, precum şi condiţiile de păstrare, depozitare, transport şi utilizare a acestora de către agenţii economici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO