14 migranţi din Siria şi Iran prinşi la frontiera cu Serbia

Un număr de 14 migranţi din Siria şi Iran care încercau să intre ilegal din Serbia în România au fost prinşi, în noaptea de miercuri spre joi, de poliţiştii de frontieră din Timiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - vin, 02 sept. 2016, 08:44
14 migranţi din Siria şi Iran prinşi la frontiera cu Serbia

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii de la Sânnicolau Mare şi Lunga au prins 14 migranţi – 11 sirieni şi 3 iranieni – care încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, având ca destinaţie finală un stat din vestul Europei.

„În data de 01.09.2016, în jurul orei 03.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat cu ajutorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica cu termoviziune, în vegetaţia din apropierea frontierei cu Serbia, pe direcţia localităţii Beba Veche, un grup de persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră 11 persoane (6 bărbaţi, 4 femei şi 1 minor) care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, şi poliţiştii de frontieră de la Lunga, judeţul Timiş, au prins în aceeaşi noapte, în apropierea frontierei cu Serbia, trei bărbaţi.

„În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au constatat că cei în cauză nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare au stabilit ca sunt cetăţeni sirieni şi iranieni, cu vârste cuprinse între 2 şi 30 ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, se mai arată în comunicat.

Toţi cei 14 migranţi au fost predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...