14 petiţii împotriva PAID depuse la ASF în ultimele trei luni

Un număr de 14 petiţii au fost formulate în perioada 1 decembrie 2015 - 29 februarie 2016 împotriva Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), potrivit situaţiei publicate pe site-ul societăţii.
Economica.net - mie, 16 mart. 2016, 07:03
14 petiţii împotriva PAID depuse la ASF în ultimele trei luni

Aceste petiţii au fost înregistrate la Autoritatea de Supraveghere Financiară, se precizează în documentul PAID.

Cele mai multe petiţii au fost consemnate în februarie (6), în timp ce în lunile ianuarie 2016 şi decembrie 2015 numărul acestora a fost egal, respectiv câte 4.

Din total, 3 petiţii înregistrate unic per petent şi per caz au fost soluţionate favorabil, iar 9 nefavorabil. În plus, un caz s-a referit la un dosar de daună, fiind de asemenea soluţionat favorabil.

Anul trecut, numărul total de petiţii înregistrate unic per petent şi per caz a ajuns la 96, în mai puţin de jumătate din cazuri, respectiv 40, fiind soluţionate favorabil.

De asemenea, în 2015, au fost consemnate 36 de petiţii întemeiate referitoare la dosare de daună, care au fost de asemenea soluţionate favorabil.

Pentru o petiţie dosarul de daună a fost achitate.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009. Din PAID fac parte 12 societăţi de asigurare, respectiv ABC Asigurări, Astra Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări şi Uniqa Asigurări, acestea fiind acţionari PAID.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...