16 milioane de lei pentru Felix Telecom din contracte cu o agenţie a Ministerului Educaţiei

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare din subordinea Ministerului Educaţiei a atribuit firmei Felix Telecom, în 2011 şi în 2012, trei contracte prin negociere fără anunţ de participare. Firma este controlată de generalul SIE în rezervă Teodor Ilieş şi de soţia sa. Contractele depăşesc 16 milioane de lei şi vizează extensia, respectiv dezvoltarea de reţele optice în ţară.
Cristina Şomănescu - mie, 02 ian. 2013, 22:04
16 milioane de lei pentru Felix Telecom din contracte cu o agenţie a Ministerului Educaţiei

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare administrează şi dezvoltă reţeaua RoEduNet care asigură servicii de comunicaţii de date pentru instituţiile de cercetare şi academice din România.

Agenţia a atribuit trei contracte firmei Felix Telecom, în intervalul 2011-2012, pentru dezvoltarea şi extensia de reţele optice în ţară. Felix Telecom a câştigat cele trei contracte prin negociere fără anunţ de participare. Serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice, potrivit anunţurilor de atribuire publicate în SEAP.

Felix Telecom este specializată în dezvoltarea şi implementarea de reţele informatice şi sisteme complexe de telecomunicaţii şi are certificări din partea SRI, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Felix Telecom este furnizor de echipamente, sisteme de telecomunicaţii şi reţele informatice pentru guvern, Parlament, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul Român de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pentru „greii” din telecom: Orange, Vodafone, Romtelecom, potrivit informaţiilor de pe pagina oficială a companiei.

Cine controlează Felix Telecom

Structura acţionariatului Felix Telecom arată astfel: soţii Ilieş deţin câte 37% din acţiuni, Dorin Mihu, directorul general al Felix Telecom, deţine 5% din acţiuni, soţia sa deţine 15% din acţiuni, iar firma Teleconstrucţia deţine 5% din acţiuni, a declarat pentru ECONOMICA.NET Dorin Mihu.

Cel mai recent contract câştigat: dezvoltarea reţelei optice Bucureşti-Timişoara

Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare a atribuit pe 3 decembrie 2012 contractul de dezvoltare a reţelei optice Bucureşti-Timişoara şi înfiinţare PoP (n.red. point of presence) Măgurele. Contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare, potrivit anunţului de atribuire publicat pe 20 decembrie în SEAP. Contractul se ridică la 3,24 milioane de lei.

Tot în 2012, Felix Telecom a câştigat şi contractul pentru dezvoltarea reţelei optice Bucureşti-Cluj

Felix Telecom a mai câştigat şi contractul de dezvoltare a reţelei optice Bucureşti-Cluj, în valoare de 2,4 milioane de lei, tot prin negociere fără anunţ de participare.
Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare a atribuit firmei Felix Telecom contractul de dezvoltare a reţelei optice Bucureşti-Cluj pe 23 august 2012, potrivit anunţului de participare publicat în SEAP. Contractul în valoare de 2,48 milioane de lei a fost atribuit firmei Felix Telecom tot prin negociere fără anunţ de participare.

La finele lui 2011, Felix Telecom câştigă şi contractul pentru extensia reţelei DWDM pentru acoperire naţională

Pe 1 noiembrie 2011, Felix Telecom a câştigat tot prin negociere fără anunţ de participare licitaţia pentru extensia reţelei DWDM pentru acoperire naţională.
Contractul i-a fost atribuit de Agentia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare şi depăşeşte 10,32 de milioane de lei, conform anunţului de participare publicat în SEAP pe 4 februarie 2012.

Felix Telecom a încheiat 2011 cu o cifră de afaceri netă de peste 22 de milioane de lei şi un profit net de 1,17 milioane de lei, rezultate financiare pe care le-a obţinut cu circa 73 de angajaţi, potrivit bilanţului depus şi disponibil pe mfinante.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță, fondator și CEO Hils Development, spune că în următoarele luni, prețurile la locuințe vor crește. Dezvoltatorii așteaptă însă o scădere a dobânzilor, care va duce la o......
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa ...
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru ...
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...