1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

17 medici de la Spitalul Universitar au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus

Un număr de 27 de persoane - 17 cadre medicale şi 10 pacienţi - de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus, informează marţi Grupul de Comunicare Strategică, transmite Agerpres.

31 mar, 2020 | Agerpres

"Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate", precizează sursa citată.

GCS afirmă că testarea a fost declanşată pe 22 martie, la nivelul personalului medical şi al pacienţilor, observându-se "o creştere în dinamică" a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

"Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă", menţionează GCS.

Totodată, în urma anchetei s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului.

Cei 10 pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală, care gestionează persoanele infectate cu noul coronavirus.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO