19 milioane de persoane au trecut frontiera română în lunile de vară. Peste cinci milioane prin Aeroportul Henri Coandă

Aproximativ 19 milioane de persoane au trecut frontiera română de la începutul lunii iunie, peste cinci milioane prin Aeroportul Hendri Coandă. La final de sezon estival, Poliţia de Frontieră anunţă că zilnic patru mii de poliţişti vor asigura fluidizarea traficului, fiind folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei.
Economica.net - mar, 29 aug. 2017, 07:34
19 milioane de persoane au trecut frontiera română în lunile de vară. Peste cinci milioane prin Aeroportul Henri Coandă

”Având în vedere că este sfârşit de sezon estival, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din ţară, sens în care Poliţia de Frontieră Română a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi fluent în toate punctele de trecere. A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat”, anunţă Poliţia de Frontieră, într-un comunicat.

De asemenea, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în perioada iunie-august 2017, au trecut frontiera aproximativ 19 milioane de persoane, din care aproximativ 15 milioane cetăţeni UE şi patru milioane cetăţeni non UE. De asemenea, au fost înregistrate la frontieră peste patru milioane mijloace de transport.

Cel mai tranzitat a fost Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 5.000.000 persoane, urmat de PTF Nădlac II cu peste 1.600.000 persoane, Giurgiu cu 1.500.000 şi PTF Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 1.400.000 persoane.

Totodată, la frontiera cu Republica Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa (870.000 persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat pe la Giurgiu (1.500.000 persoane) şi Vama Veche (800.000 persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin PTF Porţile de Fier I (400.000 persoane).

Anul trecut, în perioada iunie-august, au trecut frontiera aproximativ 17,5 milioane persoane, din care aproximativ 14,3 milioane cetăţeni UE şi 3,2 milioane cetăţeni non UE şi peste patru milioane mijloace de transport.

La rândul lor, reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureţti (CNAB) au anunţat suplimentarea numărului de ghişee şi reorganizarea zonei de control al paşapoartelor, pe fluxul de plecări al Aeroportului Henri Coandă.

”Începând cu această săptămână, capacitatea de procesare a pasagerilor la ghişeele de control de frontieră a crescut cu aproape 50% pe fluxul de ieşire din ţară. Timpul de aşteptare al pasagerilor la controlul documentelor a scăzut substantial, în prezent aceasta fiind de 2-5 minute”, a declarat Directorul General al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu.

În prezent, după reorganizarea zonei de control al paşapoartelor, pasagerii au la dispoziţie pe fluxul de plecări 13 ghişee ale Poliţiei de Frontieră, cu 26 de posturi de control. Noile ghişee au funcţionat în program de testare începând din data de 24 august, iar din această săptămână au intrat în funcţiune la capacitate maximă.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a ajuns la 10 miliarde de dolari, în doi ani consecutivi, şi că......
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler Industries Yield, care a finalizat anul trecut o investiție de zece milioane de euro în extinderea fabricii de ...