Studiu: 20% din intrările în service ale aparatelor defecte pot fi evitate

Utilizarea necorespunzătoare şi neatenţia sunt principalele cauze care duc la uzarea, deteriorarea şi defectarea a 20% din aparatele electronice şi electrocasnice care intră în service, potrivit unui studiu Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din România.
Economica.net - lun, 20 mart. 2017, 10:55
Studiu: 20% din intrările în service ale aparatelor defecte pot fi evitate

Cele mai multe defecţiuni din cauza utilizării necorespunzătoare şi a neatenţiei sunt înregistrate în perioada vacanţelor de Paşte, Crăciun şi a concediilor de vară.

Aparatele de uz casnic şi gadget-urile sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service în aceste perioade.

Mulţi dintre utilizatorii aparatelor electro-IT nu citesc instrucţiunile de utilizare a echipamentelor înainte de folosire şi ignoră astfel reguli minime de siguranţă. Pentru a evita defecţiunile provocate din aceste cauze, specialiştii Depanero oferă recomandări pentru o utilizare corespunzătoare a aparatelor:

Conectarea televizoarelor

Când este în funcţiune, televizorul nu trebuie conectat cu alte aparate prin cablu antenă, HDMI, VGA, întrucât pot apărea diferenţe de potenţial între cele două aparate. Dacă un cablu a fost deconectat din greşeală, opriţi aparatul înainte de a reface conexiunea.
Dacă televizorul nu este utilizat cu un UPS, este recomandată debifarea funcţiei auto-update. În procesul de instalare a noii versiuni de soft, pot interveni căderi de tensiune.

Utilizarea telefoanelor smart şi a tabletelor

Nu este recomandată utilizarea telefoanelor şi a tabletelor când acestea sunt la încărcat; acumulatorul nu se va încărca în parametrii normali.
Conectarea mufei, a cardurilor pin şi a cartelelor trebuie făcută cu atenţie. Forţarea, respectiv încercarea de extragere cu obiecte improvizate, pot duce la deteriorarea conectorului, respectiv la defectarea plăcii de bază a aparatului. În cazul contactului cu lichide, detaşaţi acumulatorul, dacă produsul permite, fără a-l reconecta la o sursă de electricitate şi prezentaţi-vă cu aparatul la un service autorizat.

Curăţarea şi îngrijirea electrocasnicelor mici

Aspiratorul nu trebuie utilizat mai mult de 15 minute fără pauze de minimum 5 minute şi nu îl folosiţi fără filtre. Cele mai multe defecţiuni sunt provocate de blocarea turbinei motorului cu obiecte aspirate, precum cleşti de rufe, bucăţi de plastic şi creioane.

Utilizaţi apă dedurizată pentru fierul de călcat.

Depunerile de calcar la nivelul tălpii sunt responsabile pentru cele mai multe defecţiuni. Este recomandată utilizarea apei filtrate şi decalcifierea periodică a espressoarelor de cafea. Cea mai frecventă problemă întâlnită este obturarea conductelor de apă din cauza calcarului.

Maşina de tocat trebuie utilizată cu pauze de răcire.

Nu forţaţi colectorul de carne prin apăsare, deoarece forţarea motorului poate duce la defectarea acestuia.
Cuptorul cu microunde trebuie curăţat după fiecare utilizare. Urmele de grăsime depuse pe pereţii aparatului pot duce la prelungirea duratei de încălzire.

Depanero recomandă ca sfaturi generale pentru utilizarea aparatelor în condiţii optime citirea cu atenţie a instrucţiunilor de utilizare a echipamentelor înainte de folosire, instalarea dispozitivelor electrocasnice conform instrucţiunilor de montaj, evitarea folosirii de instalaţii electrice sau sanitare improvizate, evitarea intervenţiilor neautorizate realizate de personal necalificat, apelarea la specialişti pentru operaţiuni periodice de întreţinere

Depanero este cea mai mare firmă de service din România în domeniile electro-IT, electrocasnice mici şi mari, tablete şi telefoane mobile. Compania Depanero are prezenţă la nivel naţional, cu angajaţi proprii, acoperind toate judeţele ţării.

Depanero livrează lunar servicii de consultanţă şi reparaţii pentru o medie de 30.000 de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...