28 de migranţi sirieni şi irakieni, între care doi copii, prinşi când voiau să treacă ilegal graniţa

Un număr de 28 de migranţi sirieni şi irakieni, între care şi doi copii, care voiau să intre ilegal în România din Serbia au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş, care câteva ore mai târziu au descoperit şi un cetăţean sârb care în prezent este cercetat pentru a se stabili dacă este implicat în călăuzirea grupului de migranţi.
Economica.net - vin, 26 aug. 2016, 07:31
28 de migranţi sirieni şi irakieni, între care doi copii, prinşi când voiau să treacă ilegal graniţa

O echipă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş a prins, în noaptea de joi spre vineri, 28 de migranţi – 27 de sirieni şi un irakian -, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din Serbia.

Acţiunea poliţiştilor a avut loc în apropierea graniţei cu Serbia, între localităţile Comloşu Mic şi Comloşu Mare, din judeţul Timiş.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră au descoperit şi un cetăţean sârb, care mergea pe acelaşi traseu folosit de migranţi, pentru prinderea acestuia fiind tras un foc de armă în plan vertical.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea celui în cauză, însă bărbatul nu s-a oprit, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, poliţiştii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, moment în care persoana în cauză s-a supus somaţiilor, fiind dusă la sediul sectorului pentru cercetări”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În prezent, sârbul este cercetat pentru a se stabili dacă este implicat în călăuzirea grupului de migranţi.

Potrivit comunicatului citat, între cei 28 de migranţi se aflau şi doi copii cu vârste de zece luni şi trei ani. Ceilalţi 26 de adulţi au vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

În acest caz au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a incidentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...