2Performant ţinteşte afaceri în creştere la 25,5 milioane de lei, pentru 2021

Compania de tehnologie 2Performant ţinteşte o cifră de afaceri de 25,58 milioane de lei, în creştere cu 26% faţă de 2020, potrivit bugetului de de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari.
Lidia Neagu - lun, 26 apr. 2021, 12:47
2Performant ţinteşte afaceri în creştere la 25,5 milioane de lei, pentru 2021

„Prognoza pentru 2021 marchează încă un an de creştere accelerată pentru companie, după ce anul trecut 2Performant a înregistrat o cifra de afaceri cu 31% mai mare decât în 2019, ajungând la 20,28 milioane de lei. 2020 a fost cel mai bun an din istoria companiei, cu rezultate financiare care au depăşit planul de business”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Totodată, platforma a intermediat anul trecut peste un milion de vânzări pentru cele aproape 800 de magazine online din platformă, în valoare de peste 50 de milioane de euro. În acelaşi timp, 3.445 de specialişti şi antreprenori în digital, afiliaţi în platforma, au câştigat anul trecut 3,4 milioane de euro din comisioane prin intermediul 2Performant

Dorin Boerescu, CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie 2Performant, a precizat că are în vedere o creştere anuală a veniturilor din pieţele externe de 65%, începând cu 2021, astfel încât la finalul anului 2025 acestea să reprezinte 30% din veniturile companiei.

2Performant a aprobat, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 23 aprilie, ca în baza rezultatelor financiare din 2020 să acorde acţiuni gratuite acţionarilor săi, în raport de 4 acţiuni gratuite la o acţiune deţinută, printr-o majorare a capitalului social cu suma maximă de 495.970 lei. Acordarea de acţiuni gratuite va fi realizată după finalizarea operaţiunii de majorare de capital social prin aport în numerar, astfel încât şi investitorii care vor participa la majorarea de capital vor beneficia de acţiuni gratuite. Totodată, 2Performant intenţionează să acorde acţiuni gratuite şi în anii următori.

Bugetul de investiţii 2Performant pentru 2021 vizează trei iniţiative majore în business, prin care compania de tehnologie se va consolida şi va creşte atât pe pieţele în care are deja o poziţie solidă – România şi Bulgaria, cât şi pe noi pieţe. Aceste iniţiative sunt deja demarate în companie şi vor fi accelerate odată cu majorarea de capital cu aport de numerar pe care 2Performant o pregăteşte în această perioadă, se precizează în comunicat.

O primă investiție vizează dezvoltarea de parteneriate strategice cu jucători importanți din comerțul online și din marketing afiliat, precum rețele de afiliere și branduri regionale, europene sau globale cu tracțiune mare în comerțul online. În 2021 2Performant va extinde colaborarea cu Tradedoubler, rețea de afiliere cu prezență regională, și va dezvolta parteneriate noi, prin care compania va aduce clienți internaționali în platformă. Aceștia vor contribui la creșterea veniturilor companiei din piețele externe cu 65% anual și au potențialul de a deschide piețe noi pentru compania de tehnologie. Capitalul alocat din majorarea de capital pentru aceste parteneriate este de 2 milioane de lei, în perioada 2021-2022.

În al doilea rând, 2Performant derulează o serie de proiecte de creștere pe piețele din România și Bulgaria prin produsul de marketing afiliat. Acestea urmăresc creșterea volumului de vânzări generate de utilizatorii existenți ai platformei 2Performant.com, dar și atragerea de utilizatori noi. Aceste proiecte vor contribui la susținerea unui ritm de creștere estimat de peste 20% a veniturilor de pe piața din România, în 2021 și în următorii ani. Capitalul alocat din majorarea de capital pentru această direcție de dezvoltare este de 1,5 milioane de lei.

Cea de-a treia direcție de investiții vizează alocarea a 1,5 milioane de lei în proiectul de dezvoltare a unui nou mod de atribuire a conversiilor din platforma 2Performant.com. Această decizie vine pe fondul anunțului făcut de browsere, care vor intensifica restricțiile privind cookies, un element cheie în atribuirea vânzărilor realizate de afiliații 2Performant pentru magazinele online. Echipa de Research & Development 2Performant generează o nouă soluție de atribuire a conversiilor pentru a securiza veniturile utilizatorilor și ale 2Performant.

Aceste investiții semnificative cu rol de dezvoltare a business-ului și de valorificare a unor noi oportunități, realizate în 2021 și 2022, vor afecta negativ profitabilitatea companiei în această perioadă, în timp ce din anul 2023 este prognozată o creștere a profitabilității ca urmare a scalării afacerii.

În cadrul AGA anuale a fost de asemenea aprobată opţiunea companiei de a emite obligaţiuni în valoare de până la 15 milioane de lei în perioada 2021-2022. În plus, acţionarii au aprobat programul de stock options pentru echipa companiei, program care se va derula în următorii doi ani şi care este condiţionat de atingerea unor indicatori de performanţă.

2Performant este o companie românească de tehnologie ce dezvoltă, operează şi monetizează 2Performant.com – platformă integrată de marketing afiliat şi influencer marketing. Prin această platformă business-urile pot apela la parteneri, afiliaţi şi influenceri, cu care pot lucra prin cele 2 modele de colaborare disponibile în acest moment: marketing afiliat şi influencer marketing. 2Performant este o companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul 2P. Cu o activitate de 12 ani, 2Performant a reuşit să intermedieze prin platforma de marketing afiliat vânzări în valoare de peste 247 de milioane de euro, prin mai mult de 446 de milioane de clickuri, pentru 785 de jucători din eCommerce din România şi din regiune, din peste 30 de industrii.

Te-ar mai putea interesa și
Britanicii de la Catalyst Capital au făcut exit-ul din România și au vândut proiectele logistice către liderul pieței, dezvoltarorul CTP
Britanicii de la Catalyst Capital au făcut exit-ul din România și au vândut proiectele logistice către liderul pieței, ...
Fondul britanic de private-equity Catalyst Capital a ieșit de pe piața logistică din România, după ce și-a vândut activele către liderul pieței, dezvoltatorul CTP. ...
Scumpire masivă a gazelor de la 1 iulie pentru populația care nu a ales nimic la liberalizare. Engie a trimis clienților o ofertă cu 25% mai scumpă
Scumpire masivă a gazelor de la 1 iulie pentru populația care nu a ales nimic la liberalizare. Engie a trimis clienților ...
Engie, cel mai mare furnizor de gaze pentru populație, a început să trimită clienților înștiințări cu noile oferte, ...
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind ...
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...