41% dintre angajaţii companiilor din România socializează pe Facebook – studiu

Aproape jumătate dintre angajaţii companiilor din România socializează pe Facebook, în timp ce peste o treime dintre aceştia preferă reţeaua LinkedIn, arată rezultatele unui studiu realizat de Forbes, citat de dezvoltatorii WorkTack, prima reţea de socializare privată de pe plan local, dedicată companiilor.
Economica.net - mie, 11 iun. 2014, 09:41
41% dintre angajaţii companiilor din România socializează pe Facebook - studiu

Conform cercetării, 64% dintre angajaţii companiilor vizitează site-uri care nu au legătură cu munca prestată, cel puţin o oră în fiecare zi.

În acelaşi timp, 41% dintre respondenţi socializează pe Facebook, 37% petrec timp pe LinkedIn, iar restul citesc ziare online, fac cumpărături, îşi verifică e-mailurile personale sau accesează site-uri matrimoniale.

‘Ca răspuns, tot mai multe companii blochează accesul la reţelele de socializare, în încercarea de a stopa pierderile uriaşe cauzate de folosirea greşită a acestor site-uri de către angajaţi, însă nevoia oamenilor de a interacţiona cu alţii îi îndeamnă să se logheze pe respectivele reţele utilizând telefoanele mobile. Astfel, pentru comunicarea departamentală rămân disponibile metodele clasice, mai puţin eficiente ca şi timp, cum ar fi email-ul sau celularul, ori de câte ori angajaţii încearcă să comunice cu cineva din echipă’, se arată într-un comunicat de presă al companiei WorkTack.

WorkTack a fost dezvoltată în România, fiind prima de acest gen creată pentru companiile de orice mărime şi din orice colţ al lumii.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...