1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

44 km deschişi în 2014. Când va fi gata autostrada care leagă România de Occident

România a inaugurat în acest an doar 44 de kilometri de autostradă, pe traseul care să ne lege de Europa Occidentală. Ce tronsoane mai sunt în lucru şi când va fi gata toată autostrada.

26 dec, 2014 | ECONOMICA.net

Oficialii români au tăiat în 2014 panglica pentru doar două tronsoane de autostradă, care însumează 44 km. Este vorba despre două bucăţi de pe vechiul coirodor IV, care să lege Constanţa de Nădlac, la graniţa cu Ungaria, prin Bucureşti, Piteşti, Sibiu, Deva, Lugoj, Timişoara şi Arad
Primul tronson inaugurat a fost lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, între Cunţa şi Sălişte, care permite circulaţia neîntreruptă pe autostradă între Sibiu şi Deva, pe 126 km. Este a treia autostradă cu o lungime mai mare de 100 km din ţară, după Bucureşti-Constanţa şi Bucureşti-Piteşti.

Al doilea tronson inaugurat, chiar în această lună, a fost lotul I al autostrăzii Nădlac-Arad, Nădlac-Pecica, Acest tronson este ultimul din România, cel mai la vest, şi va conecta autostrada de pe vechiul coridor IV de autostrăzile din Ungaria şi, mai departe, de Vestul Europei. Iniţial, lucrările trebuiau finalizate anul viitor, dar constructorii s-au grăbit, iar circulaţia a fost deschisă în luna decembrie, cu o limitare de viteză de 100 km/h.

Iată când vor fi deschise celelalte tronsoane de autostradă de pe vechiul coridor IV pan-european:
-Nădlac-Arad lot 2. Tronsonul are 16 km, iar termenul estimat pentru finalizare este iunie 2015.

-Timişoara-Lugoj, lot 2. Lucrările de pe cei 25,6 km vor fi terminate în iulie 2016.

-Lugoj –Deva, lot 2. Cei 29 km aveau, acum câtva luni, un stadiu fizic de realizare de 0% iar termenul de predare al tronsonului de autostradă este luna mai a anului 2016.

-Lugoj-Deva, lot 3. Cei 21 km ai tronsonului au ca termen de finalizare este tot mai 2016.

-Lugoj-Deva, lot 4. Cei 22 km trebuie terminate tot în mai 2016.

De la Sibiu spre Bucureti încă nu se cunoaşte pe ce autostradă se va circula mai întâi. dat fiind balansul autorităţilor între traseul care să traverseze Carpaţii, fie pe Valea Oltului, pe traseul Piteşti-Sibiu, fie pe Valea Prahovei, prin Comarnic-Braşov şi, ulterior, pe autostrada Sibiu-Braşov. Cu excepţia tronsonului Comarnic-Braşov, care ar trebui, teoretic, să se realizeze printr-un contract de concesiune cu consorţiul Vinci-Strabag (dar contractul nu s-a semnat încă), nici una dintre celelalte autostrăzi nu este încă în nici o procedură de licitaţie. Contractul de concesiune ar urma, potrivit ultimelor promisiuni, să se semneze anul viitor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO