5 beneficii în a face o baie bună la tine acasă, în cadă

O cadă baie de sine stătătoare în casa dvs. poate fi soluția la toate problemele dvs. sau, cel puțin, la cele mai multe dintre ele. O cadă modernă de sine stătătoare sau o cadă cu picioare în gheară nu numai că va da băii dvs. acea notă de distincție la care ați visat întotdeauna, dar, de asemenea, o baie plăcută cu spumă într-o cadă elegantă din fontă sau o baie fierbinte relaxantă într-o cadă minimalistă cu suprafață solidă poate aduce multiple beneficii sănătății dvs.
Ion Dobreanu - mie, 14 sept. 2022, 14:59
5 beneficii în a face o baie bună la tine acasă, în cadă

Pentru că nu este vorba doar de design și stil, ci și de confort și comoditate, așa că o baie în cada baie potrivită nu numai că vă va relaxa și vă va reîncărca energia, dar, în funcție de ingredientele din cadă, poate fi foarte benefică pentru piele și corp în general. Vă spunem aici care sunt principalele beneficii pe care o baie bună le poate aduce în viața dumneavoastră. Printre avantaje, chiar și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare. Și curați, și cu inima mai sănătoasă.

1. Beneficiază circulația sângelui

O baie relaxantă cu apă caldă sau cu spumă de cel puțin două ori pe săptămână va stimula activitatea vaselor de sânge. Prin ameliorarea tensiunii, apa caldă va stimula, de asemenea, pomparea sângelui din inimă, făcând inima să lucreze mai repede și mai puternic. O modalitate bună de a optimiza acest beneficiu este adăugarea de sare de mare în baie, astfel încât mineralele precum zincul, calciul și potasiul prezente în sarea de mare vor aduce toate substanțele nutritive și vor îmbunătăți în mod natural circulația sângelui.

2. O terapie de relaxare

A face o baie plăcută acasă poate fi cea mai bună modalitate de a intra într-o stare completă de relaxare, deoarece contactul cu apa caldă poate relaxa sistemul nervos, ajutându-vă să scăpați nu doar de stres, ci și de anxietate și chiar de depresie. Ierburile sunt cea mai bună opțiune pentru acest lucru. Puteți folosi mușețelul pentru a vă relaxa și chiar dezinflama, menta sau rozmarinul pentru a vă energiza. Florile de lavandă sau petalele de trandafir sunt, de asemenea, recomandate pentru băi relaxante.

3. Combate insomnia

Apa caldă sau fierbinte vă va relaxa corpul și îl va pregăti pentru un somn liniștit și odihnitor. O baie bună vă va crește temperatura corpului și vă va relaxa mușchii. Acest lucru vă va odihni fizic și psihic, oferindu-vă acea liniște de care mulți dintre noi au nevoie la sfârșitul zilei. Sărurile Epsom vor fi o opțiune foarte bună pentru a scăpa de insomnie, datorită proprietăților relaxante ale magneziului prezent în aceste săruri. Adăugați cel puțin 1 cană de sare de epsom in cada baie și înmuiați-vă timp de aproximativ 20 de minute.

4. Reglează tensiunea arterială

Unele studii științifice susțin că o baie fierbinte poate scădea tensiunea arterială. O baie bună în cada baie în mod regulat este, prin urmare, o opțiune excelentă dacă suferiți de boli de inimă sau dacă trebuie să fiți atenți la vârfurile de tensiune arterială. În ceea ce privește temperatura apei, rezultatele au arătat că riscul de boli cardiovasculare a fost mai mic pentru apa caldă decât pentru apa fierbinte, deși ambele au fost mai puțin probabile decât în cazul persoanelor care nu făceau baie.

5. Piele mai sănătoasă

Contactul pielii tale cu apa fierbinte și cu aburul este o modalitate excelentă de a asigura hidratarea corpului din exterior spre interior. Corpul uman este alcătuit în principal din apă și de aceea trebuie să ne menținem hidratați în mod corespunzător. Nu doar prin consumul cantității necesare de apă, ci și prin binemeritatele băi de relaxare. Putem îmbunătăți acest lucru adăugând anumite uleiuri sau săruri în cada baie, dar puteți adăuga și un pahar de vin sau de șampanie; proprietățile antioxidante ale vinului și efectul de înmuiere al șampaniei asupra pielii sunt excelente pentru curățarea porilor și reducerea ridurilor fine.

Te-ar mai putea interesa și
Salvarea TAROM, discutată mâine cu arabii la București
Salvarea TAROM, discutată mâine cu arabii la București
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu se va întâlni mâine, la București, cu oameni de afaceri din Emiratele Arabe Unite pentru a găsi soluții pentru salvarea TAROM. ...
Ţintele de decarbonizare vor influenţa din ce în ce mai mult oportunităţile de finanţare – secretar de stat
Ţintele de decarbonizare vor influenţa din ce în ce mai mult oportunităţile de finanţare – secretar de stat
Oportunităţile de finanţare, cel puţin finanţare publică, vor fi din ce în ce mai mult legate de ţintele de decarbonizare, ...
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Drum Expres Turda – Tureni: Asocierea condusă de Dimex 2000 a realizat un sfert din lucrări
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a prezentat miercuri imagini de pe șantierul Drumului Expres – ...
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Romgaz a încheiat un contract de vânzare gaze cu Engie România în valoare de aproape un milion de lei
Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat marţi, 24 aprilie 2024, un contract de vânzare gaze cu Engie ...