5 funcţii pe care ar trebui să le aibă orice magazin online

Indiferent de bunurile pe care le vinde, orice magazin online este obligatoriu să aibă o serie de funcții care să îmbunătățească experiența utilizatorilor. O parte din acestea vin la pachet cu serviciile de creare și optimizare magazin online oferite de majoritate companiilor de web design. Există insa și unele care indiferent de platforma e-commerce folosită, nu sunt de-a gata, ci necesită cunoștințe minime de programare, sau implicarea unui expert care să personalizeze magazinul după bunul plac al proprietarului acestuia.
Economica.net - lun, 29 iun. 2020, 09:02
5 funcţii pe care ar trebui să le aibă orice magazin online

Ce funcții de bază trebuie să ofere orice magazin online?

#1 Să fie ușor de accesat, intuitiv, simplu de folosit

Oricât ar fi de interesat de produsele unui magazin online, niciunui client nu îi place o experiență de cumpărături asemănătoare cu o plimbare printr-un labirint. De aceea, magazinele online ar trebui să fie cât mai intuitive și chiar și cineva care face o comandă pentru prima oară, să nu întâmpine nicio dificultate. Simplitatea este cheia succesului pentru magazinele online. Dar în același timp, website-urile care arată prea simplu par demodate și neprofesionale. De aceea, întotdeauna trebuie găsită o cale de mijloc care să asigure funcționalitatea, dar și un design plăcut.

#2 Să poată fi afișat corect pe mobil

Aproximativ jumătate din achizițiile online de la ora actuală sunt efectuate de pe terminalele mobile. De aceea, modul în care un magazin online se prezintă pe astfel de terminale influențează enorm valoarea vânzărilor. Renumitul supermarket american Walmart de exemplu, după ce și-a optimizat magazinul online astfel încât să fie la fel de ușor de accesat și utilizat de pe terminalele mobile ca și de pe desktop-uri, a constatat o creștere cu aproximativ 98 de procente față de perioada precedentă acestei inițiative.

#3 Să aibă fotografii de înaltă rezoluție și viteză de încărcare rapidă

Mai ales pentru faptul că nu le pot vedea în realitate înainte de plasarea comenzii și plată, cei mai mulți clienți vor să mărească fotografiile produselor online de care sunt interesați și de 10 ori dacă se poate, pentru a nu rata niciun detaliu. Pe de altă parte, imaginile care se încarcă prea greu sau nu se încarcă deloc, pot determina clienții să renunțe complet la produsele dorite inițial și chiar să nu se mai întoarcă la magazinul respectiv pentru o altă achiziție. De aceea, cel mai bine este să găsești o metodă prin care să poți oferi clienților tăi imagini cât mai mari, dar în același timp, cu o viteză de încărcare foarte rapidă.

#4 Să afișeze comentarii și impresii reale ale foștilor cumpărători

Știai că aproximativ 95% din persoanele care fac cumpărături online citesc impresiile cumpărătorilor care au achiziționat deja produsele pe care ei și le doresc? De aceea este foarte important să dai clienților tăi șansa de a-și expune părerea și a vorbi liber despre produsele cumpărate de la tine. Mai mult, testele arată că recenziile primite de un produs influențează cel mai mult decizia de cumpărare a viitorilor clienți și din acest motiv este recomandat să scrii o linie de cod sau să instalezi un modul care să permită și acest lucru.

#5 Să aibă o funcție Wish List

Când nu își permit să cumpere ceva imediat sau vor să ceară și o a doua părere în legătură cu un anumit bun înainte de a-l cumpăra, majoritatea celor care fac shopping online caută imediat funcția Wish List pentru a nu pierde produsul dorit. Iar acesta este un lucru minunat deoarece cu ajutorul acestei funcții, și tu, ca patron de magazin te poți familiariza mai bine cu produsele pe care și le doresc clienții tăi. Pe această bază, pentru a-i câștigă și a-ți crește vânzările le poti oferi reduceri și oferte atractive care să-i ajute să ia mai ușor o decizie și să realizeze achiziția.

Cum poți obține un magazin așa cum vrei tu?

Ai mai mult succes în afaceri dacă nu te mulțumești cu puțin, ci te implici și faci tot posibilul să-ți construiești un magazin online cât mai optimizat. Și pentru că acest lucru nu este simplu dacă nu ai experiență în programare și web design, pentru a economisi timp și bani, colaborează cu HOLD Marketing, o agenție publicitate Craiova și marketing online, care îți poate crea de la zero un magazin web exact așa cum îți dorești. Este mai ușor și mai eficient să colaborezi cu experți certificați pentru a merge la țintă și pentru a avea rezultate aunci când vine vorba de creșterea numărului de clienții. De aceea nu lăsa succesul afacerii tale pe mâna oricui și alege HOLD Marketing ca partener pentru crearea și optimizarea unui magazin online ca la carte.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...