5 sfaturi pentru a-ţi crea un buget personal solid pentru jocurile de noroc

Jocurile de noroc sunt atractive prin prisma câştigurilor. Un bilet norocos la keno sau un pariu bun la ruletă poate aduce unui jucător câştigul mult aşteptat. Există însă o linie foarte subţire de demarcaţie între ceea ce înseamnă a juca responsabil şi a crea o dependenţă faţă de jocurile de noroc.
Economica.net - joi, 17 sept. 2020, 14:54
5 sfaturi pentru a-ţi crea un buget personal solid pentru jocurile de noroc

În această dilemă, un rol important îl constituie bugetul pe care un client îl alocă jocului, buget care îl poate ţine în partea de joc responsabil fără posibilitatea de a deveni dependent. Singura condiţie pentru ca acest lucru să devină fezabil este acela de a crea un buget permisibil şi de a se încadra în el. Dar, mai există cateva sfaturi pe care le poți descoperi citind articolul de mai jos.

Determină veniturile pe care le ai

Sunt multe platforme online unde un jucător îşi poate găsi jocul sau jocurile preferate. Platforma eFortuna ca exemplu, este un site care uimeşte prin varietatea ofertei şi premiile mari puse în joc. Pentru a putea juca pe o platformă online de acest calibru este necesar ca orice jucător să dispună de un buget fix.

Pentru că jocurile de noroc implică un rulaj de bani reali, este extrem de important ca aceste fonduri să nu afecteze stabilitatea financiară a jucătorului şi implicit pe cea a familiei. Primul pas în crearea unui buget dedicat jocurilor de noroc este determinarea intrărilor financiare. Dacă familia este de acord atunci şi eventualele venituri ale soţiei/soţului pot intra în acest calcul. Venitul total realizat de o familie este suma netă lunară pe care se bazează o familie sau un singur individ. Odată ce s-a determinat acest lucru există un punct de plecare care permite luarea unei decizii în ceea ce priveşte sumele de bani ce vor fi alocate la jocuri de noroc.

Determină cheltuielile

Ai ajuns într-un moment critic! Dacă cheltuielile vor fi egale cu veniturile intrate în casă, jocurile de noroc pot rămâne la stadiul de dorinţă. Dacă se constată că aceste cheltuieli sunt inferioare veniturilor nete, atunci există cu adevărat posibilitatea de a participa la jocurilor de noroc în calitate de jucător. În cadrul acestor cheltuieli intră:

  • Plata întreţinerii lunare
  • Abonamentul la furnizorul de cablu şi internet local
  • Carburantul folosit pentru maşina personală sau în lipsa acesteia abonamentul lunar pentru transportul în comun
  • Coşul lunar de alimente
  • Factura de energie electrică şi eventual cea de gaze.

Fă diferenţa dintre cele două

În această fază, lucrurile ar trebui să fie cu adevărat simple. Orice potenţial jucător are la îndemână o operaţie aritmetică simplă, cea de scădere. Se scade din suma determinată ca venit, suma rezultată în urma adunării cheltuielilor lunare. Rezultatul acestei scăderi trebuie să fie un număr care să permită jocul pe o platformă online, fără să diminueze standardul de viaţă al jucătorului sau a familiei acestuia. Dacă rezultatul scăderii este în apropierea cifrei 0 sau chiar 0, atunci jocurile de noroc nu sunt o opţiune viabilă. În această operaţie de scădere un lucru este întotdeauna cert şi anume intrările de numerar, în timp ce cheltuielile nu sunt întotdeauna ţinute sub observaţie. Deşi pare o idee învechită, un registru cu venituri şi cheltuieli, ţinut la zi, este soluţia ideală pentru a ţine sub control cheltuielile.

Ajustează cheltuielile

Dacă totuşi există un jucător care îşi doreşte cu ardoare să facă parte din clubul select al unei platforme online, există opţiunea de ajustare a cheltuielilor astfel încât suma rămasă să facă posibilă practicarea acestui hobby. Până la urmă ajustarea cheltuielilor se rezumă la o singură acţiune, separarea nevoilor stringente de dorinţe sau plăceri vinovate. Dar, de unde să tai cheltuielile fără a afecta nivelul de trai al familiei şi mai ales sănătatea acesteia?

  •  Poţi începe cu lucrurile care sunt nocive, de pildă tutunul, băuturile alcoolice sau orice altceva care nu aduce beneficii organismului.
  •  Poţi renunţa de asemenea la numărul mare de ieşiri sau mini vacanţe pe care le organizai pe parcursul unui an sau poţi face orice alte ajustări pe care le consideri de cuviință.

Gândeşte-te ce faci cu banii economisiţi

Un buget viabil şi fiabil în acelaşi timp trebuie să aibă ca reper de timp o lună calendaristică. Este perioada de timp cea mai indicată pentru a calcula veniturile, cheltuielile şi eventual câţi bani se pot economisi pe parcursul a 30 de zile calendaristice. Scopul primordial pentru care se realizează un buget este ce turnură se dau banilor economisiţi. În cazul în care aceşti bani sunt utilizaţi pentru jocuri de noroc, se impune o strategie de folosire a acestora. În cadrul acestei strategii, trebuie să se ţină cont de următoarele aspecte:

  •  Să folosească o parte din banii economisiţi, astfel încât diferenţa să fie utilizată pentru cazuri de urgenţă, precum deplasări inopinate, rezolvarea unor probleme de sănătate sau alte lucruri imprevizibile care pot interveni în viaţa unui om şi necesită rezolvare rapidă
  •  Aşa cum economisirea are loc la un interval lunar, bugetul pentru jocurile de noroc trebuie să ţină seama de acelaşi criteriu. Jucătorii trebuie să ajungă la o sumă lunară dedicată jocurilor de noroc, sumă care se poate defalca în repere de zile/săptămână/lună
  •  În nicio circumstanţă, bugetul stabilit nu poate să fie suplimentat. Acest lucru se întâmplă cel mai probabil atunci când se înregistrează pierderi şi este dovedit că jocul la recuperare este cea mai rea decizie care se poate lua
  •  În cazul în care se înregistrează câştiguri, acestea pot lua o altă turnură decât plasarea lor în continuare la jocuri de noroc. Se pot utiliza în scopuri personale precum: cumpărarea de cadouri, sejururi de vis sau orice altceva.

Să îți faci un buget nu este tocmai uşor şi la îndemâna tuturor. Principala condiţie pentru ca banii suplimentari să fie folosiţi în jocul pe o platformă online este ca veniturile să fie net superioare cheltuielilor. Numai în acest caz se poate da start acestui hobby fără a pune în pericol stabilitatea financiară şi nu în ultimul rând cea psihică a jucătorului sau a familiei acestuia.

Te-ar mai putea interesa și
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele deficienţe în aprovizionarea cu carburant, după ce atacurile cu drone au......
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de ...