1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi - 25.03.2015

Racordarea la reţelele de energie electrică şi gaze naturale, un monopol al companiilor de distribuţie ce nu poate fi controlat - Istoria controversată a salamului de Sibiu - Viitoarele localităţi-fantomă ale României - Conserva românească, topită la fier vechi. Citeşte pe larg revista presei din 25 martie 2015

25 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Racordarea la retelele de energie electrica si gaze naturale, un monopol al companiilor de distributie ce nu poate fi controlat. Studiu de caz - Hotnews. Dezvoltarea imobiliara, aparitia de noi cartiere rezidentiale, dar si infiintarea si construirea de noi sedii de firme reprezinta pentru companiile de distributie din domeniul energiei electrice si gazelor naturale o buna ocazie de a-si creste veniturile din serviciile conexe: conectare la retele, montare contoare, inchirieri, verificari si multe altele. Sunt activitati nereglementate cu caracter de monopol, situatie de care operatorii de distributie profita din plin, impunand tarife greu de verificat.

Viitoarele localitati-fantoma ale Romaniei. Zeci de sate ori comune in care poti numara copiii pe degete, cu populatia dramatic imbatranita - Hotnews

Istoria controversată a salamului de Sibiu. De ce costa cât 24 de kilograme de zahăr şi cum a salvat Nicu Ceauşescu producţia salamului „de lux” de la Mediaş - Adevărul. Originea salamului de Sibiu este şi astăzi motiv de dispută între producători. La Sinaia, o firmă care susţine că este urmaşa directă a fabricii de salam Filippo Dozzi, fondată în 1910 în staţiune, a înregistrat eticheta originală (sigla) a salamului de Sibiu, cu denumirea fabricii.

Raportul de dependență economică crește. Ce e de făcut cu tinerii - CURSDEGUVERNARE.ro. Rata de ocupare a populației în vârstă de 20 – 64 ani s-a situat în trimestrul patru 2014 la 65,4%, cu aproape cinci procente sub ținta europeană de 70%, stabilită în cadrul Strategiei Europa 2020. Aparent, situația s-a îmbunătățit în raport cu anul anterior (când a fost 63,7%). Aparent: pentru că, în fapt, creșterea procentului de ocupare a fost facilitată de ajustarea populației totale cu soldul migrației externe (cei plecați în străinătate).

Fermierii, la linia de start în cursa pentru banii europeni - Capital. Fonduri europene de peste 300 de milioane de euro vor fi disponibile pentru agricultorii din România chiar din această săptămână. Cea mai mare parte din sumă este alocată investițiilor în exploatații agricole, iar proiectele pot fi depuse online.

Conserva românească, topită la fier vechi. Cum am ajuns să mâncăm pastă de roșii fără roșii - DIGI24. Mâncăm bulion şi pastă de tomate care nu mai cunosc roşia naturală. Le importăm sub formă de pastă triplu concentrată, le diluăm, le ambalăm atrăgător şi le vindem cu etichetă de conservă românească. Însă adevărata conservă românească a dispărut demult, odată cu prăbuşirea fabricilor care o produceau. Şi care, în anii 70, au aşezat România între primele zece ţări ale lumii la producţia de conserve. Astăzi, aceste fabrici au devenit afaceri imobiliare sau ruine.

Grâul va avea cea mai mare productivitate din ultimii şapte ani - ZF. Productivitatea grâului românesc este estimată în martie la 3,26 tone/hectar, cu 10% mai mult decât prognoza făcută în perioada similară a anului trecut, arată prima estimare pe 2015 a Comisiei Europene, dată recent publicităţii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO