5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 03.06.2015

Schimbare de model de business. Grupul Rompetrol îşi dă benzinăriile din reţeaua proprie în grija dealerilor, De ce nu se apucă şomerii de muncă, dar si  Ce a invatat Renault de la Dacia pentru a dezvolta masina de sub 4.500 de euro. Citeste integral revista presei business din 3 iulie. 
Economica.net - vin, 03 iul. 2015, 05:37
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 03.06.2015

ZF: Schimbare de model de business. Grupul Rompetrol îşi dă benzinăriile din reţeaua proprie în grija dealerilor. Rompetrol, al doilea cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală unde se rulează anual circa 9,5 miliarde de euro, schimbă modelul de business pentru reţeaua proprie de benzinării, uniţăţile, circa 140 de staţii, urmând să fie plasate în administrarea unor dealeri. În linii mari, staţiile trec din sistemul COCO (company owned, company operated – controlat şi administrat de companie) într-un sistem CODO (company owned, dealer operated), metodă de administrare prin care compania petrolieră rămâne proprietarul staţiei de alimentare, dar în care responsabilităţile privind organizarea activităţii curente din incinta staţiei sunt asumate de un dealer.

Capital: De ce nu se apucă şomerii de muncă. „Să mă angajez ori să primesc în continuare beneficii sociale?”- este dilema în care se află mulţi dintre şomerii români din ziua de aziGeorge P. locuieşte într-un sat din judeţul Prahova şi nu are serviciu. El a găsit un loc de muncă temporar în agricultură, ca muncitor necalificat. Ar primi 60 de lei pe zi, lucrând în perioada de vară. Suma este convenabilă, dar se teme că va pierde ajutorul de şomaj, astfel că din toamnă va rămâne fără niciun fel de venit. Ce prevede legislaţia în cazul şomerilor indemnizaţi care îşi găsesc un loc de muncă temporar? Conform articolului 45 din Legea 76 din 2002, indemnizaţiile de şomaj se supendă la data încadrării în muncă, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni.

Adevarul: Harta alcoolului. Câtă băutură consumă românii. Statisticile oficiale arată un consum mediu naţional mai mic de doi litri şi jumătate lunar pe persoană, reprezentând totalul cantităţilor de bere, vin, ţuică şi rachiuri naturale înregistrat în anul 2014.Din datele privind veniturile şi cheltuielile românilor, prezentate de Institutul Naţional de Statistică (INS) în lucrarea „Coordonate ale nivelului de trai în România”, reiese că în Oltenia şi Moldova se consumă cele mai mari cantităţi de alcool, iar în Banat – cele mai mici. De asemenea, la oraş se bea mai puţin şi mai scump, în timp ce locuitorii din mediul rural beau mai mult, dar mai ieftin.

Hotnews: Grecii si masinile lor – O istorie zbuciumata cu tragedii financiare si cu iubire de marci scumpe. Piata auto romaneasca si cea greaca au multe in comun: 2007 a fost anul de maxim, apoi au venit scaderi dure si abia 2014 a fost in ambele tari un an in care vanzarile au crescut. Si grecilor le plac masinile scumpe, iar un orasel din nord era, se spune, lider in UE la raportul dintre populatie si masinile Porsche Cayenne inmatriculate. Ce masini cumpara grecii, in ce tari exotice ajung cele pe care nu si le mai permit si cat de slab vinde Dacia in Elada puteti citi in articol. Ironia sortii este ca desi grecii nu ii prea iubesc pe nemti, totusi sunt „topiti” dupa masinile germane. Grecia a avut o istorie complicata in ultima jumatate de secol, intre 1967 si 1974 fiind sub dictatura militara a Regimului Coloneilor. Apoi a revenit democratia, iar tara a intrat in NATO (in 1980) si in UE (1981), urmand investitii importante in infrastructura si o crestere puternica a nivelului de trai.

0-100: Ce a invatat Renault de la Dacia pentru a dezvolta masina de sub 4.500 de euro. Renault lanseaza in acest an in India o masina de clasa mica ce costa sub 4.500 euro si are aspect de SUV, grupul francez facand eforturi mari pentru a reusi sa lanseze o masina fiabila si reusita ca design la acest pret. Cum au reusit francezii sa lanseze micul KWID? Au apelat la creatorii Logan-ului, au facut reduceri maxime la toate capitolele si profita de faptul ca in India forta de munca este ieftina. Miza este uriasa: daca micul KWID este un succes in tarile emergente, el ar putea ajunge si in Europa cu sigla Dacia. In India masina va avea motor de 800 cc si 57 CP, insa in Europa, daca va ajunge, va costa peste 6.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...