5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 1.06.2015

Cel mai mare şoc de la cota unică - TVA 9% - Afacerea Arsenie Boca (II): Cărțile atribuite Duhovnicului de la Prislop, un fenomen de milioane de euro - După Caru’ cu Bere şi Pescăruş, Dragoş Petrescu preia operarea restaurantului Hanul lui Manuc - Petrom îşi face o şcoală proprie şi scoate la licitaţie 30 de zăcăminte - Vânzarea primelor serii de titluri de stat pentru populaţie ar putea începe pe 8 iunie - Topul băncilor cu cele mai bune credite - Interviu cu Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank. Citeşte pe larg revista presei din 1 iunie 2015.
Economica.net - lun, 01 iun. 2015, 05:04
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 1.06.2015

INFOGRAFIC – In Romania va urma o perioada de inflatie negativa. Ce inseamna asta? Vezi in text un ghid vizual al deflatiei – Hotnews.

După Caru’ cu Bere şi Pescăruş, Dragoş Petrescu preia operarea restaurantului Hanul lui Manuc – ZF. Dragoş Petrescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori români din HoReCa, a preluat operarea restaurantului Hanul lui Manuc de la familia Cantacuzino, proprietara acestuia. Antreprenorul a început deja lucrările de renovare, care vor costa câteva sute de mii de euro, însă în doi ani localul cu 700 de locuri va ajunge la vânzări de 2,5 milioane de euro, potrivit estimărilor lui Petrescu.

TVA de 9%, cel mai mare şoc de la cota unică – Capital. TVA la alimente eliberează peste un miliard de euro anual din mâinile statului. O miză mare pentru care se luptă producătorii, comercianţii şi populaţia. Fiecare încearcă să câştige cât mai mult, aşa că singura aşteptare publică a ajuns să fie micşorarea preţurilor la raft. Există, însă, un efect invizibil imediat, dar foarte important pe termen lung: extinderea afacerilor cu noi locuri de muncă şi venituri sporite. Condiţia este ca, în goana după bani la buget, guvernul să nu sufoce antreprenorii cu măsuri toxice, aşa cum a fost agresiva campanie a Antifraudei

Vânzarea primelor serii de titluri de stat pentru populaţie ar putea începe pe 8 iunie – ZF. Subscrierile în cadrul primei oferte de titluri de stat destinate populaţiei ce va fi listată la bursa din Bucureşti ar urma înceapă pe 8 iunie, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei. Titlurile vor fi promovate printr-un program de marketing care va include prezentări în oraşele mari, la Ministerul Finanţelor şi Bursă. Un titlu de stat va costa 1.000 de lei. Bondurile vor avea o valoare de cel puţin 100 mil. lei, o maturitate de până în trei ani şi dobânda din piaţă, în prezent de circa 2% pe an.

Petrom îşi face o şcoală proprie şi scoate la licitaţie 30 de zăcăminte – ZF. OMV Petrom va avea, de la finalul acestei luni, propria şcoală profesională dedicată tinerilor care vor să înveţe o meserie şi să lucreze în industria de petrol şi gaze.

Afacerea Arsenie Boca (II): Cărțile atribuite Duhovnicului de la Prislop, un fenomen de milioane de euro – adevarul financiar. Minunile atribuite Părintelui Arsenie Boca se fac simțite și în buzunarele editorilor de carte religioasă, care speculează din plin mitologia din jurul duhovnicului recunoscut printre credincioși drept Sfântul Ardealului.

Topul băncilor cu cele mai bune credite – Capital.

INTERVIU Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank: „În România am văzut prima dată un oraş fără curent noaptea. Era incredibil!“ – Adevărul.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...