5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 1.06.2015

Cel mai mare şoc de la cota unică - TVA 9% - Afacerea Arsenie Boca (II): Cărțile atribuite Duhovnicului de la Prislop, un fenomen de milioane de euro - După Caru’ cu Bere şi Pescăruş, Dragoş Petrescu preia operarea restaurantului Hanul lui Manuc - Petrom îşi face o şcoală proprie şi scoate la licitaţie 30 de zăcăminte - Vânzarea primelor serii de titluri de stat pentru populaţie ar putea începe pe 8 iunie - Topul băncilor cu cele mai bune credite - Interviu cu Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank. Citeşte pe larg revista presei din 1 iunie 2015.
Economica.net - lun, 01 iun. 2015, 05:04
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 1.06.2015

INFOGRAFIC – In Romania va urma o perioada de inflatie negativa. Ce inseamna asta? Vezi in text un ghid vizual al deflatiei – Hotnews.

După Caru’ cu Bere şi Pescăruş, Dragoş Petrescu preia operarea restaurantului Hanul lui Manuc – ZF. Dragoş Petrescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori români din HoReCa, a preluat operarea restaurantului Hanul lui Manuc de la familia Cantacuzino, proprietara acestuia. Antreprenorul a început deja lucrările de renovare, care vor costa câteva sute de mii de euro, însă în doi ani localul cu 700 de locuri va ajunge la vânzări de 2,5 milioane de euro, potrivit estimărilor lui Petrescu.

TVA de 9%, cel mai mare şoc de la cota unică – Capital. TVA la alimente eliberează peste un miliard de euro anual din mâinile statului. O miză mare pentru care se luptă producătorii, comercianţii şi populaţia. Fiecare încearcă să câştige cât mai mult, aşa că singura aşteptare publică a ajuns să fie micşorarea preţurilor la raft. Există, însă, un efect invizibil imediat, dar foarte important pe termen lung: extinderea afacerilor cu noi locuri de muncă şi venituri sporite. Condiţia este ca, în goana după bani la buget, guvernul să nu sufoce antreprenorii cu măsuri toxice, aşa cum a fost agresiva campanie a Antifraudei

Vânzarea primelor serii de titluri de stat pentru populaţie ar putea începe pe 8 iunie – ZF. Subscrierile în cadrul primei oferte de titluri de stat destinate populaţiei ce va fi listată la bursa din Bucureşti ar urma înceapă pe 8 iunie, potrivit unor surse apropiate tranzacţiei. Titlurile vor fi promovate printr-un program de marketing care va include prezentări în oraşele mari, la Ministerul Finanţelor şi Bursă. Un titlu de stat va costa 1.000 de lei. Bondurile vor avea o valoare de cel puţin 100 mil. lei, o maturitate de până în trei ani şi dobânda din piaţă, în prezent de circa 2% pe an.

Petrom îşi face o şcoală proprie şi scoate la licitaţie 30 de zăcăminte – ZF. OMV Petrom va avea, de la finalul acestei luni, propria şcoală profesională dedicată tinerilor care vor să înveţe o meserie şi să lucreze în industria de petrol şi gaze.

Afacerea Arsenie Boca (II): Cărțile atribuite Duhovnicului de la Prislop, un fenomen de milioane de euro – adevarul financiar. Minunile atribuite Părintelui Arsenie Boca se fac simțite și în buzunarele editorilor de carte religioasă, care speculează din plin mitologia din jurul duhovnicului recunoscut printre credincioși drept Sfântul Ardealului.

Topul băncilor cu cele mai bune credite – Capital.

INTERVIU Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank: „În România am văzut prima dată un oraş fără curent noaptea. Era incredibil!“ – Adevărul.

Te-ar mai putea interesa și
ONU: Ministrul german de externe acuză Rusia că foloseşte foamea ca armă de război
ONU: Ministrul german de externe acuză Rusia că foloseşte foamea ca armă de război
Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat miercuri Rusia că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război, transmite dpa....
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022.
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...