5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 1.07.2015

Despre criza din Grecia - Ce au fost și ce-au ajuns – giganți ai Epocii de Aur - Asigurătorii, despre Legea care va limita despăgubirile primite de asiguraţi în cazul falimentului unei firme de asigurări - Cum aruncă România aproape jumătate de miliard de euro in canal - Ce schimbări aduce 1 iulie în buzunarele românilor - Dacia vrea mai mulţi furnizori locali. "Importăm prea mult din Franţa" - Băncile străine își retrag ordonat banii din România. Citeşte pe larg revista presei din 1 iulie 2015.
Economica.net - mie, 01 iul. 2015, 05:06
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 1.07.2015

Cum arunca Romania aproape jumatate de miliard de euro in canal, din cauza proiectelor taraganate – Hotnews. Romania va pierde fonduri europene de aproape jumatate de miliard de euro din cauza proiectelor de utilitati publice derulate de autoritatile locale in Programul Operational Sectorial (POS) Mediu si nefinalizate, releva date centralizate la Ministerul Fondurilor Europene. Prin axa prioritara 1 din cadrul POS Mediu 2007-2013, Romania avea alocata suma de 3,15 miliarde de euro, din care 2,77 miliarde de euro euro contributie a Uniunii Europene din Fondul de Coeziune.

Asiguratorii, despre Legea care va limita despagubirile primite de asigurati in cazul falimentului unei firme de asigurari: Contravine Directivei UE privind asigurarea de raspundere civila auto si va afecta consumatorii – Hotnews. Uniunea Nationala a Asiguratorilor si Reasiguratorilor din Romania (UNSAR) a avertizat marti, intr-un raspuns solicitat de HotNews.ro, ca propunerea legislativa privind Fondul de garantare a asiguratilor care limiteaza despagubirile primite de asigurati de la Fondul de garantare in cazul falimentul unui asigurator ar veni in contradictie cu Directiva 2009/103/CE privind asigurarea de raspundere civila auto. „In orice circumstante s-ar gasi o societate de asigurare, statul este obligat sa ia toate masurile pentru ca victima accidentului de circulatie sa fie despagubita in conformitate cu limitele minime impuse”, atentioneaza UNSAR. De notat ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) sustine aceasta initiativa legislativa.

Nottez, Uzina mecanică Dacia: Dorim mai mulţi furnizori locali. Importăm prea mult din Franţa – ZF.

Ce au fost și ce-au ajuns – giganți ai Epocii de Aur, între companii străine, subzistență la Stat și investiții timide – adevărul financiar.

Se lanseaza noi ajutoare de stat de pana la 135.000 de lei pentru firmele mici si mijlocii – startupcafe.ro. Firmele mici si mijlocii vor putea accesa noi ajutoare de stat nerambursabile de pana la 135.000 de lei pentru dezvoltarea activitatilor comerciale, incepand din 6 iulie 2015, a anuntat Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor. Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata 2015 va putea fi accesat de firme in perioada 06.07.2015 ora 10.00 – 15.07.2015 ora 20.00.

Băncile străine își retrag ordonat banii din România – Capital. Liniile de credit oferite de centralele din străinătate băncilor din România au continuat să se reducă şi anul trecut. Expunerea grupurilor a scăzut cu 16%, iar BNR, deşi spune că este vorba despre mişcări ordonate, recunoaşte că asistăm la un proces semnificativ de dezintermediere.

Mega Image şi Decathlon se aşază în coasta Băneasa Shopping City – ZF. Lanţul de supermarketuri Mega Image şi retailerul de echipamente sportive Decathlon construiesc de la zero un proiect, urmând a se aşeza vizavi de magazinul Ikea şi de centrul comercial Băneasa Shopping City.

Ce schimbări aduce 1 iulie în buzunarele românilor – Adevărul. De la 1 iulie intră în vigoare o serie de normative care vor genera plusuri sau minusuri în bugetele populaţiei. Creşterea salariului minim va aduce mai mulţi bani angajaţilor cu venituri mici, dar va mări baza de calcul pentru amenzile rutiere şi pentru contribuţiile la asigurările de sănătate. Gazele se scumpesc, energia şi medicamentele se ieftinesc, iar pentru agricultori demarează o nouă sesiune de finanţări.

Ce duc în spate grecii prin austeritate. Între 1999 şi 2007 datoriile private din Grecia s-au triplat. Din 2007 încoace, povara s-a transferat în datorie publică – ZF.

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina cere convocarea Consiliului de Securitate al ONU; NATO denunţă ”retorica” nucleară a Rusiei
Ucraina cere convocarea Consiliului de Securitate al ONU; NATO denunţă ”retorica” nucleară a Rusiei
Ucraina a cerut duminică convocarea urgentă a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU şi a cerut statelor occidentale şi Chinei să determine Rusia să înceteze "şantajul nuclear", în......
O dronă ucraineană a provocat o explozie în centrul unui oraş rus, la circa 200 de kilometri de Moscova
O dronă ucraineană a provocat o explozie în centrul unui oraş rus, la circa 200 de kilometri de Moscova
O dronă a explodat duminică în centrul oraşului rus Kireievsk, situat la circa 220 de kilometri sud de Moscova, potrivit ...
Senat: Proiectul de lege al Guvernului privind reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu, luni, pe ordinea de zi a comisiilor
Senat: Proiectul de lege al Guvernului privind reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu, luni, pe ordinea de zi a ...
Comisiile juridică şi de muncă ale Senatului vor dezbate, luni, pentru raport, proiectul de lege al Guvernului privind ...
Orban anunţă că va face plângere penală dacă Guvernul nu respectă decizia de organizare a alegerilor locale parţiale
Orban anunţă că va face plângere penală dacă Guvernul nu respectă decizia de organizare a alegerilor locale parţiale
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat că va depune plângere penală în cazul în care Executivul nu ...