5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 1.07.2015

Despre criza din Grecia - Ce au fost și ce-au ajuns – giganți ai Epocii de Aur - Asigurătorii, despre Legea care va limita despăgubirile primite de asiguraţi în cazul falimentului unei firme de asigurări - Cum aruncă România aproape jumătate de miliard de euro in canal - Ce schimbări aduce 1 iulie în buzunarele românilor - Dacia vrea mai mulţi furnizori locali. "Importăm prea mult din Franţa" - Băncile străine își retrag ordonat banii din România. Citeşte pe larg revista presei din 1 iulie 2015.
Economica.net - mie, 01 iul. 2015, 05:06
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 1.07.2015

Cum arunca Romania aproape jumatate de miliard de euro in canal, din cauza proiectelor taraganate – Hotnews. Romania va pierde fonduri europene de aproape jumatate de miliard de euro din cauza proiectelor de utilitati publice derulate de autoritatile locale in Programul Operational Sectorial (POS) Mediu si nefinalizate, releva date centralizate la Ministerul Fondurilor Europene. Prin axa prioritara 1 din cadrul POS Mediu 2007-2013, Romania avea alocata suma de 3,15 miliarde de euro, din care 2,77 miliarde de euro euro contributie a Uniunii Europene din Fondul de Coeziune.

Asiguratorii, despre Legea care va limita despagubirile primite de asigurati in cazul falimentului unei firme de asigurari: Contravine Directivei UE privind asigurarea de raspundere civila auto si va afecta consumatorii – Hotnews. Uniunea Nationala a Asiguratorilor si Reasiguratorilor din Romania (UNSAR) a avertizat marti, intr-un raspuns solicitat de HotNews.ro, ca propunerea legislativa privind Fondul de garantare a asiguratilor care limiteaza despagubirile primite de asigurati de la Fondul de garantare in cazul falimentul unui asigurator ar veni in contradictie cu Directiva 2009/103/CE privind asigurarea de raspundere civila auto. „In orice circumstante s-ar gasi o societate de asigurare, statul este obligat sa ia toate masurile pentru ca victima accidentului de circulatie sa fie despagubita in conformitate cu limitele minime impuse”, atentioneaza UNSAR. De notat ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) sustine aceasta initiativa legislativa.

Nottez, Uzina mecanică Dacia: Dorim mai mulţi furnizori locali. Importăm prea mult din Franţa – ZF.

Ce au fost și ce-au ajuns – giganți ai Epocii de Aur, între companii străine, subzistență la Stat și investiții timide – adevărul financiar.

Se lanseaza noi ajutoare de stat de pana la 135.000 de lei pentru firmele mici si mijlocii – startupcafe.ro. Firmele mici si mijlocii vor putea accesa noi ajutoare de stat nerambursabile de pana la 135.000 de lei pentru dezvoltarea activitatilor comerciale, incepand din 6 iulie 2015, a anuntat Ministerul Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor. Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata 2015 va putea fi accesat de firme in perioada 06.07.2015 ora 10.00 – 15.07.2015 ora 20.00.

Băncile străine își retrag ordonat banii din România – Capital. Liniile de credit oferite de centralele din străinătate băncilor din România au continuat să se reducă şi anul trecut. Expunerea grupurilor a scăzut cu 16%, iar BNR, deşi spune că este vorba despre mişcări ordonate, recunoaşte că asistăm la un proces semnificativ de dezintermediere.

Mega Image şi Decathlon se aşază în coasta Băneasa Shopping City – ZF. Lanţul de supermarketuri Mega Image şi retailerul de echipamente sportive Decathlon construiesc de la zero un proiect, urmând a se aşeza vizavi de magazinul Ikea şi de centrul comercial Băneasa Shopping City.

Ce schimbări aduce 1 iulie în buzunarele românilor – Adevărul. De la 1 iulie intră în vigoare o serie de normative care vor genera plusuri sau minusuri în bugetele populaţiei. Creşterea salariului minim va aduce mai mulţi bani angajaţilor cu venituri mici, dar va mări baza de calcul pentru amenzile rutiere şi pentru contribuţiile la asigurările de sănătate. Gazele se scumpesc, energia şi medicamentele se ieftinesc, iar pentru agricultori demarează o nouă sesiune de finanţări.

Ce duc în spate grecii prin austeritate. Între 1999 şi 2007 datoriile private din Grecia s-au triplat. Din 2007 încoace, povara s-a transferat în datorie publică – ZF.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...