1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 10.07.2015

Băncile româneşti cu capital elen ar putea deveni o singură entitate, spun specialişti din BNR - Cât mai durează prețurile reduse la petrol - Dolarul e rege - Concert pentru bani și orchestră – Afacerile din spatele Festivalului Enescu. Citeşte pe larg revista presei din 10 iulie 2015.

10 iul, 2015 | ECONOMICA.net

Băncile româneşti cu capital elen ar putea deveni o singură entitate, spun specialişti din BNR - Bursa. Cele patru bănci româneşti cu capital grecesc s-ar transforma într-o singură entitate, în cazul în care acţionarii lor ar fuziona, ne-au explicat specialişti din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR). Afirmaţia vine ca urmare a unor declaraţii făcute de unii oficiali europeni şi preluate de Reuters, potrivit cărora o parte din cele mai mari bănci greceşti ar putea fi închise şi fuzionate cu alte instituţii financiare mai puternice, mişcarea urmând să fie parte a unei restructurări a sectorului bancar, ulterioară oricărui plan economic de salvare a ţării.

Cât mai durează prețurile reduse la petrol - adevărul financiar. Prețul petrolului a scăzut sub 51 de dolari pe baril, ieftinire cu 12% față de începutul săptămânii trecute. Influența factorilor care au provocat căderea abruptă a cotațiilor țițeiului este de durată, ceea ce însemnă că prețurile vor fi reduse pe durata întregului sezon estival.

Economiile în dolari, de şase ori mai profitabile decât cele în lei - ZF. Un depozit de 2.100 de dolari (8.000 de lei la cursul din ianuarie) constituit în prima lună a anului, a adus un câştig din dobândă de doar 15 dolari (60 de lei) până în prezent, însă aprecierea monedei americane, de 8% în intervalul ianuarie-iunie, a adus în buzunarul deponentului încă 500 de lei.

Cu sau fără greci, creditarea din sistemul bancar român nu își revine - Capital. Piețele de capital și cele financiare sunt în stand-by pentru a afla ce decizie iau grecii la referendum. Piețele de la noi însă au probleme și fără «ajutorul» grecilor, atât în zona bursei de valori, cât și în cea a sistemului bancar.

Concert pentru bani și orchestră – Afacerile din spatele Festivalului Enescu - adevărul financiar.

Online-ul a ajuns pe lista de planuri a tuturor reţelelor de supermarketuri şi hipermarketuri - ZF. Comerţul online se află pe lista de planuri a tuturor jucătorilor din domeniul alimentar, unii făcând deja paşi în acest sens pe o piaţă evaluată astăzi la 100-200 mil. euro, dar cu potenţial uriaş de creştere. Astfel, belgienii de la Mega Image vor să deschidă un al doilea drive store, iar lanţul de hipermarketuri Cora a anunţat că în acest an prioritatea este dezvoltarea serviciului online mai degrabă decât deschiderea de magazine noi.

Nivelul prețurilor pe produse și servicii – România în context european și implicațiile salariale - cursdeguvernare.ro.

Care sunt judetele codase la afacerile IMM - startupcafe.ro.

Evoluţia numărului de absolvenţi de bacalaureat şi a ratei de promovare la examenul de bacalaureat în ultimul deceniu - ZF.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO