5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 10.11.2015

O secțiune a lotului 2 de autostradă Lugoj-Deva urmează să fie demolată - Start in afaceri cu 25.000 de euro "cadou". Cum vrea statul sa faca patroni din someri, inactivi si salariati - Un operator de telefonie mobilă cere pentru prima dată arbitrului pieţei telecom schimbarea politicii de reglementare - Topul oraselor cu cele mai mari scumpiri ale impozitului pe locuinte in 2016 - Cum să te joci cu focul: Arena Națională, costuri duble de execuție și fără autorizație de funcționare. Citeşte pe larg revista presei din 10 noiembrie 2015.
Economica.net - mar, 10 nov. 2015, 05:56
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 10.11.2015

O secțiune a lotului 2 de autostradă Lugoj-Deva urmează să fie demolată – Capital. După anunțul privind demolarea unei porțiuni a autostrăzii Orăștie-Sibiu, în România se construiește artificial încă o autostradă de către aceiași italieni de la Salini Impregilo care urmează să fie dărâmată. Cel mai grav este faptul că studiul de fezabilitate pentru al doilea lot de autostradă ce urmează a fi demolat este realizat de aceiași firmă care s-a ocupat de documentația porțiunii de autostradă aflată între Orăștie și Sibiu.

Un operator de telefonie mobilă cere pentru prima dată arbitrului pieţei telecom schimbarea politicii de reglementare: România ar fi acoperită mai repede cu net fix dacă ANCOM ar stimula competiţia – ZF. România are unele dintre cele mai mari viteze pentru serviciile de acces la internet fix din lume, însă este în pericol să îşi rateze ţintele privind gradul de acoperire şi numărul de clienţi pentru aceste servicii dacă Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii nu îşi va schima strategia astfel încât să stimuleze competiţia de pe piaţă, susţine Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă.

Start in afaceri cu 25.000 de euro „cadou”. Cum vrea statul sa faca patroni din someri, inactivi si salariati – startupcafe.ro. Somerii, persoanele inactive si salariatii din Romania ar putea primi fonduri europene de pana la 25.000 de euro pentru a-si deschide firme, prin noul Program Operational Capital Uman. Ministerul Fondurilor Europene a explicat, la solicitarea StartupCafe, cum va functiona viitoarea schema de finantare.

Topul oraselor cu cele mai mari scumpiri ale impozitului pe locuinte in 2016 – Hotnews. Turda si Tecuci sunt localitatile in care primariile au impus cele mai mari cresteri ale impozitelor pe locuintele persoanelor fizice (275% respectiv 150%), iar Ramnicu Valcea, Calarasi, Turda si Campina au cele mai mari cresteri ale impozitelor, daca v-ati stabilit sediul firmei acasa (cresteri de peste 1689%!) se arata in primul studiu facut pe principalele 50 de orase ale Romaniei. Se stie ca pentru prima data in ultimii 25 ani impozitul pe locuinte nu mai tine cont de calitatea proprietarului persoana fizica sau persoana juridica ci de scopul utilizarii cladirii.

Mugur Isărescu – avertisment: Din vara anului viitor vom avea creștere peste potențial, cererea va trece pe excedent – cursdeguvernare.ro. Creşterea cererii, ca urmare a avansului consumului populaţiei şi a investiţiilor din mediul privat, va face ca economia României să crească peste potenţial începând cu a doua jumătate a anului viitor, a arătat luni guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

Cum să te joci cu focul: Arena Națională, costuri duble de execuție și fără autorizație de funcționare – adevărul financiar. Închisă săptămâna trecută pentru că nu are autorizație ISU, Arena Națională a fost inaugurată oficial în 2011, după aproape patru ani de șantier și creșterea semnificativă a prețului de execuție, de la 119 milioane de euro la 234 de milioane de euro. O (altă) poveste tipic românească.

Aveţi firma cu sediul într-o locuinţă? Impozitul pe acea casă va creşte cu până la 2.500%, avertizează experţii fiscali. Cum vor creşte taxele, oraş cu oraş – Adevărul.

O firmă cu 30 de angajaţi face peste 111 milioane de lei în România din medicamente – ZF. Astellas Pharma SRL, filiala locală a grupului farmaceutic cu acelaşi nume, a primit în septembrie o infuzie de capital de 19,2 mil. lei de la compania-mamă, potrivit informaţiilor făcute publice de Registrul Comerţului. Banii au venit de la sediul central din Marea Britanie al grupului japonez fondat în urmă cu un deceniu prin fuziunea a două companii locale. Reprezentanţii din România ai Astellas nu au dorit să răspundă solicitării ZF privind destinaţia infuziei de capital primite de afară.

Prioritățile economiei în viziunea antreprenorilor români – Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Năsui: Săptămână aceasta ducem problema declaraţiei de beneficiar real pentru firme în Coaliţie
Năsui: Săptămână aceasta ducem problema declaraţiei de beneficiar real pentru firme în Coaliţie
Declaraţia de beneficiar real pentru firme a redevenit obligatorie, de aceea, săptămâna aceasta, problema va fi dusă în Coaliţie, afirmă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care speră......
Deficitul comercial al României a crescut cu 19%, 863 de milioane de euro, în primele trei luni, până la 5,3 miliarde de euro
Deficitul comercial al României a crescut cu 19%, 863 de milioane de euro, în primele trei luni, până la 5,3 miliarde ...
 Deficitul comercial al României a ajuns, în primele trei luni ale anului, la 5,327 miliarde de euro, în creştere cu ...
Preţul energiei pe bursă depăşeşte luni 440 lei pe MWh, după oprirea unui reactor nuclear
Preţul energiei pe bursă depăşeşte luni 440 lei pe MWh, după oprirea unui reactor nuclear
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM depăşeşte luni 440 de lei pe MWh în orele de vârf, în contextul ...
Modernizarea stației electrice Domnești, importantă pentru alimentarea Capitalei, a ajuns la 95%, în iunie e gata
Modernizarea stației electrice Domnești, importantă pentru alimentarea Capitalei, a ajuns la 95%, în iunie e gata
Proiectul de retehnologizare a Stației 400/110/20kV Domnești, o investiție totală de circa 25 de milioane de euro din ...