5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 10.12.2015

Legea dării în plată nu îi ajută pe cei săraci. Așa cum e ea acum, nu are viață lungă - Vasilescu, BNR - Harta terenurilor agricole, la final de 2015. Iată care sunt județele unde hectarul de pământ „sare” de 5.000 de euro - Din 2016, nu mai puteți alege să plătiți taxele locale înaintea amenzilor. Orice ban virat primăriilor ajunge automat la amenzi - ERGO preia Credit Europe Asigurări - Statul român a ajuns cel mai mare garantor de credite ipotecare din Europa. Citeşte pe larg revista presei din 10 decembrie 2015.
Economica.net - joi, 10 dec. 2015, 06:22
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 10.12.2015

Vasilescu, BNR: „Legea dării în plată nu îi ajută pe cei săraci. Așa cum e ea acum, nu are viață lungă” – DIGI24. Adrian Vasilescu, consilier de strategie la BNR, a declarat la Jurnalul de seară de la Digi24 că legea dării în plată nu este în avantajul românilor săraci. El a dat ca exemplu o lege oarecum similară din Spania, dar care are un plafon. De asemenea, el a spus că această lege este una a autoevacuării și că nu rezolvă problemele debitorului. „Această lege, așa cum e ea, nu are viață lungă”, a precizat consilierul Băncii Naționale.

Harta terenurilor agricole, la final de 2015. Iată care sunt județele unde hectarul de pământ „sare” de 5.000 de euro – adevărul financiar.

ERGO preia Credit Europe Asigurări, tranzacție estimată la 7-8 mil. euro – Profit. Grupul financiar german ERGO, controlat de reasigurătorul Munich Re, va prelua Credit Europe Asigurări, companie cu subscrieri de 42,3 milioane de lei (9,3 milioane de euro) în 2014, deținută de grupul financiar turc FIBA.

Statul român a ajuns cel mai mare garantor de credite ipotecare din Europa – Profit. România n-a dat bani de la buget pentru salvarea băncilor de la faliment. În schimb, a acordat garanții băncilor pentru creditele ipotecare ale românilor. Programul Prima Casă acoperă peste jumătate din volumul creditelor imobiliare din România, ceea ce plasează statul român în prima poziție a garanților ipotecari din Europa raportat la dimensiunea pieței. Iar lucrurile vor continua.

Impozitarea salariilor în 2016: Ambii părinți vor beneficia de deducere pentru copil – Profit.

Din 2016, nu mai puteți alege să plătiți taxele locale înaintea amenzilor. Orice ban virat primăriilor ajunge automat la amenzi – Profit.

Imperii imobiliare construite pe datorie – Capital.

Salariile momentului. Diferență record între puterea de cumpărare și productivitatea muncii – cursdeguvernare.ro

Investiţiile încep să oprească exodul în străinătate al tinerilor români. Peste jumătate dintre studenţii români vor primul loc de muncă „acasă“ – ZF.

Te-ar mai putea interesa și
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui în total 331 de milioane de euro selecţionatelor participante la Campionatul European din Germania - EURO 2024, a anunţat sâmbătă forul fotbalistic continental, citat de......
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente de industrii intensive în carbon
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente ...
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că, până în 2027, România va investi 2,5 miliarde de euro din Fondul ...
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
Vicepreşedintele american Kamala Harris a anunţat sâmbătă, la COP28 în Dubai, o contribuţie de 3 miliarde de dolari ...
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat vineri crearea unei confederaţii cu ambiţia de a realiza ...