5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 10.12.2015

Legea dării în plată nu îi ajută pe cei săraci. Așa cum e ea acum, nu are viață lungă - Vasilescu, BNR - Harta terenurilor agricole, la final de 2015. Iată care sunt județele unde hectarul de pământ „sare” de 5.000 de euro - Din 2016, nu mai puteți alege să plătiți taxele locale înaintea amenzilor. Orice ban virat primăriilor ajunge automat la amenzi - ERGO preia Credit Europe Asigurări - Statul român a ajuns cel mai mare garantor de credite ipotecare din Europa. Citeşte pe larg revista presei din 10 decembrie 2015.
Economica.net - joi, 10 dec. 2015, 06:22
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 10.12.2015

Vasilescu, BNR: „Legea dării în plată nu îi ajută pe cei săraci. Așa cum e ea acum, nu are viață lungă” – DIGI24. Adrian Vasilescu, consilier de strategie la BNR, a declarat la Jurnalul de seară de la Digi24 că legea dării în plată nu este în avantajul românilor săraci. El a dat ca exemplu o lege oarecum similară din Spania, dar care are un plafon. De asemenea, el a spus că această lege este una a autoevacuării și că nu rezolvă problemele debitorului. „Această lege, așa cum e ea, nu are viață lungă”, a precizat consilierul Băncii Naționale.

Harta terenurilor agricole, la final de 2015. Iată care sunt județele unde hectarul de pământ „sare” de 5.000 de euro – adevărul financiar.

ERGO preia Credit Europe Asigurări, tranzacție estimată la 7-8 mil. euro – Profit. Grupul financiar german ERGO, controlat de reasigurătorul Munich Re, va prelua Credit Europe Asigurări, companie cu subscrieri de 42,3 milioane de lei (9,3 milioane de euro) în 2014, deținută de grupul financiar turc FIBA.

Statul român a ajuns cel mai mare garantor de credite ipotecare din Europa – Profit. România n-a dat bani de la buget pentru salvarea băncilor de la faliment. În schimb, a acordat garanții băncilor pentru creditele ipotecare ale românilor. Programul Prima Casă acoperă peste jumătate din volumul creditelor imobiliare din România, ceea ce plasează statul român în prima poziție a garanților ipotecari din Europa raportat la dimensiunea pieței. Iar lucrurile vor continua.

Impozitarea salariilor în 2016: Ambii părinți vor beneficia de deducere pentru copil – Profit.

Din 2016, nu mai puteți alege să plătiți taxele locale înaintea amenzilor. Orice ban virat primăriilor ajunge automat la amenzi – Profit.

Imperii imobiliare construite pe datorie – Capital.

Salariile momentului. Diferență record între puterea de cumpărare și productivitatea muncii – cursdeguvernare.ro

Investiţiile încep să oprească exodul în străinătate al tinerilor români. Peste jumătate dintre studenţii români vor primul loc de muncă „acasă“ – ZF.

Te-ar mai putea interesa și
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia a dus la o explozie a cererii de avioane private
Pandemia de coronavirus a creat o cerere mare pentru călătorii şi o creștere a sumelor de bani nefolosiţi în buzunarele celor înstăriţi, rezultatul fiind concretizat într-o majorare a......
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României, adoptată în cadrul ECOFIN
Recomandarea privind Procedura de Deficit Excesiv în cazul României a fost adoptată vineri, în cadrul Reuniunii Consiliului ...
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Uniunea Europeană a ridicat interdicția impusă împotriva a opt bănci de a participa la emisiunile sale de obligațiuni
Opt bănci care până acum au fost excluse de la participarea la emisiunile de obligaţiuni sindicalizate, care finanţează ...
António Guterres a obținut al doilea mandat de secretar general al ONU
António Guterres a obținut al doilea mandat de secretar general al ONU
Adunarea Generală a ONU a confirmat vineri reînnoirea pentru încă 5 ani a mandatului de secretar general al ONU deţinut ...