5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 11.06.2015

România poate deveni o a doua Polonie - Milioane de euro la halbă: Ce nu vor să spună berarii despre rețeta lor de succes - Autostrada Transilvania, gata în trei ani - Lapte și fiere pentru fermieri - Ce nu ştiai despre populaţia României - Cine face legea pe piaţa tranzacţţilor de birouri în Bucureşti - Ce afaceri si ce profit au avut in 2014 principalele companii de televiziune si radio, pentru care guvernul vrea sa infiinteze un fond audiovizual / Cum s-au descurcat principalii editori de presa scrisa. Citeşte pe larg revista presei din 11 iunie 2015.
Economica.net - joi, 11 iun. 2015, 05:45
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 11.06.2015

Ministrul Transporturilor: Autostrada Transilvania, gata în trei ani – DIGI24. Autostrada Transilvania va fi gata până în 2018, promite ministrul Transporturilor, Ioan Rus. Potrivit acestuia, tronsonul care leagă Turda de Sebeş va fi terminat în vara următoare, iar săptămâna viitoare va fi semnat şi contractul pentru continuarea lucrărilor la tronsonul Suplacu de Barcău-Borş.

TOP 15 cele mai mari afaceri cu profit din agricultură – Capital.

INFOGRAFIC – Demografia din România în câteva date şi cifre. Ce nu ştiai despre populaţia României – Hotnews.

Milioane de euro la halbă: Ce nu vor să spună berarii despre rețeta lor de succes – adevărul financiar.

Bancher austriac: România are şanse să devină o a doua Polonie – Capital. Piaţa imobiliară din Polonia a ajuns la saturaţie, motiv pentru care investitorii îşi canalizează capitalul spre sudul regiunii şi există şanse ca România să devină o a doua Polonie, este concluzia majorităţii bancherilor, investitorilor şi consultanţilor imobiliari prezenţi ieri la un seminar de specialitate în Bucureşti.

Lapte și fiere: peste 1.300 de fermieri nu-și pot cere sprijinul cuplat. MADR cunoaște problema, dar nu face nimic – adevărul financiar.

Ce afaceri si ce profit au avut in 2014 principalele companii de televiziune si radio, pentru care guvernul vrea sa infiinteze un fond audiovizual / Cum s-au descurcat principalii editori de presa scrisa – Hotnews. Pro TV, Antena 3, Prima Broadcasting Group (Prima TV), Grupul Media Camina (Radio ZU, Romantic FM) si A.G. Radio Holding (Kiss FM, Magic FM) sunt principalele companii de radio si televiziune care au inregistrat profit in 2014, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante. Pe de alta parte, companiile care opereaza Antena 1, Kanal D, Romania TV, Realitatea TV si B1 TV, dar si Europa FM au inregistrat pierderi anul trecut. Marile companii de televiziune si radio ar urma sa beneficieze de pe urma unui fond audiovizual, alimentat cu bani de la cablisti, pe care guvernul intentioneaza sa-l infiinteze pe langa CNA.

Autostrăzile „capitaliste“: 14 miliarde de lei pentru 570 de kilometri – ZF. După Revoluţie, doar 570 de kilometri de autostrăzi noi au apărut pe harta rutieră a României, iar mare parte dintre aceştia au fost construiţi după intrarea în UE, în principal cu sprijin financiar de la Bruxelles.

Topul tranzacţiilor de birouri în Capitală este dominat de Oracle, Genpact şi Carrefour – ZF. Cele mai mari zece tranzacţii de birouri din Bucureşti în primele patru luni ale acestui an au însumat circa 48.500 de metri pătraţi, majoritatea fiind relocări şi renegocieri sau prelungiri de contract, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de firmele de consultanţă imobiliară.

Deficitul comercial a depășit două miliarde de euro. De neînțeles: Petrochimia anulează excedentele produse de industria grea – cursdeguvernare.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Eșec: Romgaz a reziliat în final contractul pentru construcția centralei pe gaze de la Iernut
Eșec: Romgaz a reziliat în final contractul pentru construcția centralei pe gaze de la Iernut
După o adevărată saga de suspendări, Romgaz a anunțat că a reziliat în final contractul pentru construcția centralei pe gaze în ciclu combinat de 430 MW de la Iernut, proiect atribuit......
Autoritatea Palestiniană a anulat un acord cu Israelul pentru primirea unui milion de doze de vaccin împotriva COVID-19
Autoritatea Palestiniană a anulat un acord cu Israelul pentru primirea unui milion de doze de vaccin împotriva COVID-19
Autoritatea Palestiniană a anulat vineri un acord cu Israelul pentru a transfera un milion de doze de vaccin împotriva ...
Kievul a impus sancțiuni împotriva miliardarului ucrainean Dmitri Firtaş, care are afaceri cu industria de armament rusă
Kievul a impus sancțiuni împotriva miliardarului ucrainean Dmitri Firtaş, care are afaceri cu industria de armament rusă
Kievul a impus vineri sancţiuni împotriva oligarhului ucrainean Dmitri Firtaş pentru vânzarea de produse pe bază de ...
Avertizare de călătorie transmisă de MAE cu privire la călătoriile în Grecia. Aglomerări la punctele de frontieră cu Bulgaria
Avertizare de călătorie transmisă de MAE cu privire la călătoriile în Grecia. Aglomerări la punctele de frontieră ...
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Grecia ...