1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 11.09.2013

Tractorul 100% made in România, o altă bancă din România se restructurează din temelii şi ce şanse sunt ca Dacia să scoată un model electric. Citeşte pe larg revista presei din 11 septembrie 2013

11 sep, 2013 | ECONOMICA.net

Capital: Vis de milionar: tractorul "100% made in România". Milionarul de la Reghin, Mircea Oltean, scoate pe piaţă un tractor proiectat exclusiv în România. Pe de altă parte, businessul său preponderent tehnic „s-a înverzit“ anul acesta. Proprietarul celui mai mare producător național de utilaje pentru industria forestieră, IRUM Reghin, Mircea Oltean, speră de mulţi ani că va ajunge să fabrice un tractor în întregime românesc. Şi este foarte aproape: compania va scoate pe piaţă anul acesta un tractor proiectat de ingineri români, cu componente importate în proporţie de doar 30%. Astfel, singura companie din România care produce Tractoare articulate forestiere (TAF) va scoate în acest an pe piaţă noul TAF 2012, care a fost proiectat şi realizat exclusiv de inginerii societăţii.

0-100.ro - Carlos Ghosn, seful Renault-Nissan: Cand va exista cerere vom produce o masina electrica Dacia cu un pret acceptabil. O masina electrica marca Dacia va putea fi construita si ar putea sa aiba un pret acceptabil, insa obstacolul cel mai mare este ca acum nu exista cerere pentru asa ceva, a spus Carlos Ghosn, CEO al Renault-Nissan, raspunzand la o intrebare a HotNews.ro. Desi masinile electrice nu mai sunt “cool” in ochii publicului si vanzarile au crescut clar sub asteptari, Ghosn se arata extrem de optimist cand e vorba de vitorul lor, un argument fiind si faptul ca Nissan Leaf este cel mai vandut model electric si e produs de compania pe care Ghosn o conduce.

Capital: O altă bancă din România se restructurează din temelii. După ce au ratat în ultimul moment vânzarea Nextebank către un fond de investiţii controlat de un miliardar din Hong Kong, ungurii de la MKB pregătesc banca pentru un alt cumpărător. Peste jumătate din posturi vor fi desfiinţate, la fel ca o bună parte a agenţiilor. Nextebank, fosta  Romexterra, va rămâne cu doar trei agenţii în Bucureşti, arată o informare trimisă de bancă propriilor clienţi.

ZF: Romtelecom reduce cu 8 zile termenul de plată a facturilor şi măreşte penalizările. Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori locali de comunicaţii, cu aproape cinci milioane de abonamente la servicii de telefonie fixă, date, internet şi televiziune, a redus cu 8 zile termenul de plată în care facturile pot fi achitate fără penalizări şi a majorat penalizările pentru plăţile realizate după scadenţă, potrivit unei notificări transmise de operator clienţilor prin intermediul facturilor.

Bursa - Duţu, ANRM: Studiul pentru noile redevenţe, gata în octombrie. Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a comandat un studiu pentru stabilirea noului sistem de redevenţe. Gheorghe Duţu, preşedintele ANRM, a declarat, ieri, că studiul va fi gata, cel mai probabil, la începutul lunii octombrie. Duţu a precizat că acest studiu va arăta autorităţilor noastre care sunt sistemele de taxare şi de redevenţe din toate statele bogate în resurse: "Studiul va ajuta autorităţile în stabilirea noului sistem de redevenţe începând de anul viitor. Desigur, foarte importante sunt şi discuţiile cu operatorii prezenţi pe piaţa noastră. Am început dezbaterile cu operatorii care au deja în curs de exploatare zăcăminte petroliere şi am constatat că există disponibilitate de negociere din partea lor, deşi volumul investiţiilor în acest tip de operaţiuni este foarte mare".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO