5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 12.02.2014

Legea falimentului personal, amânată de la vot în Camera Deputaţilor, Zona Bucureşti-Ilfov, mai prosperă decât trei sferturi din regiunile UE, cea mai nouă rasă de vaci de carne din România, şi despre culisele preluării Axa de către Astra Asigurări. Citeşte pe larg revista presei din 12 februarie 2014
Economica.net - mie, 12 feb. 2014, 04:45
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.02.2014

Adevărul: Legea falimentului personal, amânată de la vot în Camera Deputaţilor. Proiectul are nevoie de raport de la Comisia juridică. Proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor şi falimentul personal a fost amânat marţi, 11 februarie, de la vot în plenul Camerei Deputaţilor. Acesta se întoarce la Comisia juridică, unde trebuie realizat un raport. Camera Deputaţilorcare este cameră decizională, după ce actul normativ a fost deja adoptat de către Senat în anul 2010. Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a declarat, pentru „Adevărul”, că proiectul ar putea fi adoptat în trei săptămâni-o lună, deoarece un grup de lucru din această comisie trebuie să realizeze un raport în privinţa proiectului. „Sunt mai multe proiecte care se vor contopi”, a afirmat Ciucă.

Capital: Zona Bucureşti-Ilfov, mai prosperă decât trei sferturi din regiunile UE. Conform datelor Eurostat, Capitala şi zona adiacentă se află pe locul 76 din 264 de regiuni europene din punctul de vedere al PIB pe cap de locuitor calculat pe baza puterii de cumpărare. Data viitoare când treceţi pe lângă blocurile de birouri din Pipera sau Băneasa, pe lângă parcurile logistice de pe centură sau pe lângă miile de vile noi din satele ilfovene, data viitoare când vă înghesuiţi prin hipermarketurile sau mallurile Capitalei, când vă târâţi cu cinci kilometri la oră prin traficul ei epuizant sau când nu vă puteţi urca în primul metrou deoarece e prea aglomerat, gândiţi-vă la asta: Bucureştiul şi localităţile învecinate au ajuns să fie, potrivit Eurostat, mai productive decât 72% din regiunile Uniunii Europene.

EVZ: Culisele preluării Axa de către Astra Asigurări. Condiţiile foarte avantajoase în care cel mai mare asigurător român a preluat Axa ar stârni invidia oricărui om de afaceri. Tranzacţia poate fi cauza apariţiei informaţiilor privind situaţia financiară a Astra. Informaţiile privind situaţia financiară a companiei Astra Asigurări, precum şi documentul de la care acestea au pornit sunt doar ecouri ale preluării Axa Asigurări de către societatea cu capital românesc, susţin surse din piaţă.

Agrointel: Highland Scoțian, cea mai nouă rasă de vaci de carne din România, amenință supremația Angus. Fermier: “Sunt mai puțin pretențioase, iar carnea e mai fragedă”. Odată cu dispariția cotelor de lapte începând cu anul viitor, fermierii români se reorientează spre rasele de vaci de carne, mai ales că și cererea pe piață a crescut, iar consumatorii au început să prindă gustul, deși carnea de vită rămâne cea mai scumpă la raft. Dacă până acum, majoritatea celor care au pus bazele unor ferme de vaci de carne s-au orientat către Angus, o rasă la mare modă, o nou intrată pe piața din România le face cu ochiul crescătorilor: vaca de carne Highland Scoțian (Scottish Highland).

ZF: InterAgro şi Aramis, singurii exportatori români în Top 100. Doar două companii româneşti din producţie (InterAgro – agricultură, îngrăşăminte şi Aramis Invest din Baia Mare – mobilă) se află în top 100 exportatori, clasament în care mai intră doar o afacere antreprenorială – Gersim Impex (distribuţie telecom). Deşi exporturile au atins un nivel record anul trecut, ele antrenează doar 5% din totalul companiilor active în România.

Business Magazin: Doi tineri de 30 de ani, soţ şi soţie, fac cu firma lor din Bucureşti 2,3 milioane de euro pe an. Compania Zitec, un producător local de aplicaţii online, dezvoltat de Simona şi Alexandru Lăpuşan, a înregistrat anul trecut afaceri de 2,3 milioane euro, în creştere cu peste 60% comparativ cu anul 2012. În companie lucrează 90 de specialişti software. Jumătate din veniturile companiei din 2013 au provenit din proiecte livrate pe plan extern, în principal către clienţi din SUA, Marea Britanie, Grecia, Cipru sau Arabia Saudită. Pe plan local, compania a înregistrat performanţe notabile şi pe zona de eCommerce, în portofoliu având primul proiect extern al celui mare retailer online din România, website-ul liderului din retailul offline de produse electroIT, precum şi soluţia eCommerce pentru liderul în servicii de turism.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Bulgaria – Aderarea la zona euro ar putea fi amânată, spune ministrul de Finanţe
Ministrul Finanţelor din Bulgaria, Assen Vassilev, spune că procesul de aderare la zona euro a ţării vecine continuă, dar data exactă a aderării ar putea fi amânată cu câteva luni, în......
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central începe, de marţi, distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen ...
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea ...
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...