1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.06.2013

Topul celor mai mari 100 de importatori, românii fac interiorul maşinilor Maserati şi costul crizei pentru sistemul bancar din România. Citeşte pe larg revista presei din 12 iunie 2013

12 iun, 2013 | ECONOMICA.net

ZF: Topul celor mai mari 100 de importatori.  Cei mai mari 100 de importatori acoperă aproape 40% din totalul importurilor, adică peste 21 mld. euro, arată datele de la Statistică. Rompetrol Rafinare, Automobile Dacia, Petrotel Lukoil, OMV Petrom şi Arcelor­Mittal Galaţi sunt cei mai mari importatori din economie în 2012, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Anul trecut, valoarea importurilor a fost de 54,6 miliarde de euro (în creştere cu 0,6% faţă de 2011), iar ponderea primelor 100 de companii în total importuri a fost de 38,7% (faţă de 39,4% în 2011), potrivit datelor de la INS.

0-100.ro: Romanii produc interiorul noului Maserati Quattroporte, dupa investitii de 20 milioane euro ale Draxlmaier la Codlea. Bordul, consola centrala si fetele de usi ale masinii premium italiene Maserati Quattroporte au inceput sa fie produse in Romania, la Codlea, dupa ce furnizorul de componente auto german Draxlmaier a castigat acest contract cu Grupul Fiat (proprietarul Maserati) si a investit 20 milioane in uzina brasoveana, declarat executivul companiei Karl Wallner, responsabil de productie si logistica, intr-o intalnire restransa cu cativa jurnalisti romani organizata la Vilsbiburg, Germania.

ZF: Costul crizei în sistemul bancar: 11.000 de joburi şi 1.000 de unităţi. Criza a costat până acum sistemul bancar circa 11.000 de concedieri şi 1.000 de unităţi închise, măsurile de restructurare reuşind în general să asigure menţinerea unor profituri operaţionale, însă acestea sunt insuficiente în multe cazuri pentru a absorbi costul creditelor devenite irecuperabile şi al căror volum total tinde spre pragul de 10 mld. euro.

Capital: Greşelile medicale se vor plăti mai scump din această vară. În mod tradiţional, medicii români s-au asigurat simbolic pentru malpraxis, însă o nouă lege va face ca sumele plătite de medici, dar mai ales de asigurători în aceste cazuri să nu mai fie deloc simbolice. În anul 2010, România era condamnată în premieră la CEDO să plătească 20.000 de euro unei femei mutilate de medic după un lifting facial.  În acelaşi an, apărea o statistică dură:  statul român, cel mai condamnat stat din UE la CEDO, pentru încălcarea dreptului la viaţă, care presupune cel mai adesea cazuri de malpraxis şi condiţii improprii de tratament în spitale.

Hotnews.ro - Niculae Havrilet, ANRE: Efectele amanarii acordarii de certificate verzi nu se vor vedea imediat in factura la energie. In procente, reducerea facturii va fi mai mare la consumatorii industriali, nu la cei casnici. Efectele Ordonantei de Urgenta privind amanarea acordarii unui numar de certificate verzi nu se vor vedea imediat, adica de la 1 iulie cand intra in aplicare,  a afirmat Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). Aceste efecte ar trebui sa fie reducerea facturii la energie. Intrebat de impactul efectiv asupra facturii la energie, Havrilet a precizat ca nu poate fi estimat pana nu va fi cunoscuta evolutia pietei certificatelor verzi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO