1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.06.2015

Micile afaceri de care Fiscul n-are habar - Despre Metroul Otopeni-Gara de Nord - Cei mai mari investitori în România, aruncaţi la gunoi de „soluţia-minune“ a PSD pentru Transporturi, Ioan Rus - Apartament nou vs. apartament vechi – Cum ne planificăm bugetul și pentru ce tip de locuință optăm - Noua Lege pentru SIF-uri şi FP ajunge în Parlament, în toamnă - Venitul și cheltuielile pe membru de familie – evoluție și nuanțe. Creșterea de 5 procente a venitului – prin tăierea diasporei din baza de calcul. Citeşte pe larg revista presei din 12 iunie 2015.

12 iun, 2015 | ECONOMICA.net

Magistrala de metrou Gara de Nord-Otopeni mai așteaptă - DIGI24. După ce la jumătatea lunii mai ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara că există toţi banii necesari, conducerea Metrorex spune acum că fondurile ajung doar pentru proiectare şi o treime din lucrări. „Este un credit semnat cu guvernul japonez. Vom primi 38 de milioane la rectificarea bugetară, cu ce mai avem noi în buget este suficient pentru a finaliza integral tot ce înseamnă documentație de atribuire, proiect, caiet de sarcini şi vom fi pregătiţi să demarăm procedura de licitaţie. (Reporter: Se lansează licitația anul acesta?) Este greu de spus pentru că, după cum bine ştiţi, ne trebuie un credit de angajament, identificată sursa de finanţare pentru diferenţa rămasă neacoperită... (Reporter: Care este diferenţa?) Diferenta este de 700 de milioane de euro”, a spus Cătălin Homor, directorul general al Metrorex.

Micile afaceri de care Fiscul n-are habar - Capital. Pentru multe familii din România, punerea pe roate a unei afaceri clandestine a fost singura modalitate de asigurare a unui trai decent. Iar obiceiul nu este deloc nou, ci a funcţionat şi în plin regim comunist. Potrivit INS, în România trăiesc în prezent cam 19,9 milioane de persoane. Circa 4,8 milioane sunt salariaţi, undeva în jur de 200.000 sunt patroni, în timp ce circa 700.000 prestează activităţi independente (PFA, drepturi de proprietate intelectuală, avocaţi etc.). În total, cam 5,7 milioane de persoane care câştigă oficial bani în schimbul muncii prestate. Spre comparaţie, în 1990, când România avea 23 de milioane de locuitori (mai mult cu 15% faţă de prezent), numărul salariaţilor şi al liber întreprinzătorilor era de 8,3 milioane (plus 45% faţă de cel de azi).

Cei mai mari investitori în România, aruncaţi la gunoi de „soluţia-minune“ a PSD pentru Transporturi, Ioan Rus - ZF.

Apartament nou vs. apartament vechi – Cum ne planificăm bugetul și pentru ce tip de locuință optăm - adevărul financiar.

Românii nu sunt interesaţi să câștige din datoria statului - DIGI24. Titlurile de stat pentru populație nu prea au căutare. Au trecut patru zile de când ele sunt disponibile și s-a subscris 7% din total. Oferta e valabilă zece zile, deci s-a scurs aproape jumătate din timp. Pot apărea, însă, oferte mari pe final de termen, până pe 19 iunie.

Venitul și cheltuielile pe membru de familie – evoluție și nuanțe. Creșterea de 5 procente a venitului – prin tăierea diasporei din baza de calcul - cursdeguvernare.ro.

România (din) statistică: alimente mai scumpe, inflație mai mare - adevărul financiar.

"Noua Lege pentru SIF-uri şi FP ajunge în Parlament, în toamnă" - Bursa.

Cinteză, BNR: Sistemul bancar a avut un profit de 800 mil. lei în T1 - ZF.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO