5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 13.02.2015

Record negativ: în 2014, numărul de locuitori a scăzut cu 55.000 de persoane. „Populaţia este garanţia unei economii puternice, iar demografia trebuie inclusă în categoria problemelor de siguranţă naţională“ - Hotelul parlamentarilor a dat faliment - Cardul de sănătate, încă o belea - Publicitatea medicamentelor va avea nevoie de viză înainte de difuzare - Cele mai vândute băuturi răcoritoare, în România. Citeşte pe larg revista presi din 13 februarie 2015
Economica.net - vin, 13 feb. 2015, 05:21
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 13.02.2015

Record negativ: în 2014, numărul de locuitori a scăzut cu 55.000 de persoane. „Populaţia este garanţia unei economii puternice, iar demografia trebuie inclusă în categoria problemelor de siguranţă naţională“ – ZF. În 2014 s-au născut mai puţin de 198.000 de copii, iar numărul locuitorilor care au decedat a fost cu aproape 55.500 mai mare decât cel al nou-născuţilor, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Situaţia este mai dramatică faţă de anul 2013, pentru că populaţia României se reduce drastic de la an la an, atât din cauza sporului natural negativ, cât şi ca urmare a migraţiei populaţiei în alte state. România îşi pierde treptat locuitorii, iar acest lucru se va avea impact negativ direct în economie, spun specialiştii, care avertizează că fenomenele demografice trebuie să intre în categoria problemelor de siguranţă naţională.

DIGI24 – Hotelul parlamentarilor a dat faliment. Aproape 50 de demnitari locuiau la Monte Nelly începând din 2006.

Cardul de sănătate, încă o belea: nu merge softul – Adevărul. La mai puţin de două săptămâni de la implementare, cardul de sănătate, care va fi obligatoriu din luna mai le dă mari bătăi de cap nu doar medicilor de familie ci şi specialiştilor din ambulatoriu sau din spitale. Concret, cei mai mulţi dintre aceştia se plâng că nu pot activa documentele electronice ale pacienţilor care vin la consultaţie pe motiv că aplicaţia în baza căreia funcţionează cardul se blochează, iar sistemul nu mai răspunde la comenzi.

ZF – Şeful BRD: Avem resurse şi am vrea să dăm credite, dar nu există cerere. Philippe Lhotte, bancherul francez care conduce de doi ani şi jumătate BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, se aşteap­tă anul acesta doar la o uşoară îmbunătăţire a activităţii de creditare pentru că cererea rămâne scăzută în pofida dobânzilor aflate la minime istorice.

Capital – Publicitatea medicamentelor va avea nevoie de viză înainte de difuzare. Toate materialele publicitare privind medicamentele trebuie să fie avizate de Agenţia Naţională a Medicamentului înainte de a fi puse pe piaţă, potrivit unor propuneri ale Ministerului Sănătăţii. În prezent, pentru publicitatea medicamentelor este prevăzut doar un control ulterior.

Profit de 43,2 milioane de lei pentru BRD, după doi ani de pierderi – Bursa. BRD a înregistrat un profit de 43,2 milioane lei, anul trecut, după doi ani de pierderi, ca urmare a scăderii costului net al riscului cu 43% şi a unui bun control al costurilor, potrivit datelor băncii.

ZF – Cele mai vândute băuturi răcoritoare. Coca-Cola şi Fanta, branduri din portofoliul gigantului Coca-Cola HBC, şi apa minerală Borsec, produsă de com­pania românească Romaqua Group, sunt cele mai vândute trei branduri în volum de pe piaţa băuturilor răcoritoare şi apelor minerale.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Primăria Iași a semnat un acord de finanțare cu BERD în valoare de 100 de milioane de lei
Primăria Iași a semnat un acord de finanțare cu BERD în valoare de 100 de milioane de lei
Municipalitatea ieşeană va începe proiecte privind modernizarea depoului Companiei de Transport Public din zona Dacia, ...
NVIDIA prezintă noua generație în Cloud Gaming
NVIDIA prezintă noua generație în Cloud Gaming
NVIDIA a anunțat platforma de cloud gaming de ultimă generație, care livrează gaming la calitate GeForce RTX 3080 pe ...
ANOFM va organiza în noiembrie 98 de programe de formare profesională
ANOFM va organiza în noiembrie 98 de programe de formare profesională
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza, în luna noiembrie, la nivel naţional, 98 de ...