1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 13.02.2015

Record negativ: în 2014, numărul de locuitori a scăzut cu 55.000 de persoane. „Populaţia este garanţia unei economii puternice, iar demografia trebuie inclusă în categoria problemelor de siguranţă naţională“ - Hotelul parlamentarilor a dat faliment - Cardul de sănătate, încă o belea - Publicitatea medicamentelor va avea nevoie de viză înainte de difuzare - Cele mai vândute băuturi răcoritoare, în România. Citeşte pe larg revista presi din 13 februarie 2015

13 feb, 2015 | ECONOMICA.net

Record negativ: în 2014, numărul de locuitori a scăzut cu 55.000 de persoane. „Populaţia este garanţia unei economii puternice, iar demografia trebuie inclusă în categoria problemelor de siguranţă naţională“ - ZF. În 2014 s-au născut mai puţin de 198.000 de copii, iar numărul locuitorilor care au decedat a fost cu aproape 55.500 mai mare decât cel al nou-născuţilor, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Situaţia este mai dramatică faţă de anul 2013, pentru că populaţia României se reduce drastic de la an la an, atât din cauza sporului natural negativ, cât şi ca urmare a migraţiei populaţiei în alte state. România îşi pierde treptat locuitorii, iar acest lucru se va avea impact negativ direct în economie, spun specialiştii, care avertizează că fenomenele demografice trebuie să intre în categoria problemelor de siguranţă naţională.

DIGI24 - Hotelul parlamentarilor a dat faliment. Aproape 50 de demnitari locuiau la Monte Nelly începând din 2006.

Cardul de sănătate, încă o belea: nu merge softul - Adevărul. La mai puţin de două săptămâni de la implementare, cardul de sănătate, care va fi obligatoriu din luna mai le dă mari bătăi de cap nu doar medicilor de familie ci şi specialiştilor din ambulatoriu sau din spitale. Concret, cei mai mulţi dintre aceştia se plâng că nu pot activa documentele electronice ale pacienţilor care vin la consultaţie pe motiv că aplicaţia în baza căreia funcţionează cardul se blochează, iar sistemul nu mai răspunde la comenzi.

ZF - Şeful BRD: Avem resurse şi am vrea să dăm credite, dar nu există cerere. Philippe Lhotte, bancherul francez care conduce de doi ani şi jumătate BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, se aşteap­tă anul acesta doar la o uşoară îmbunătăţire a activităţii de creditare pentru că cererea rămâne scăzută în pofida dobânzilor aflate la minime istorice.

Capital - Publicitatea medicamentelor va avea nevoie de viză înainte de difuzare. Toate materialele publicitare privind medicamentele trebuie să fie avizate de Agenţia Naţională a Medicamentului înainte de a fi puse pe piaţă, potrivit unor propuneri ale Ministerului Sănătăţii. În prezent, pentru publicitatea medicamentelor este prevăzut doar un control ulterior.

Profit de 43,2 milioane de lei pentru BRD, după doi ani de pierderi - Bursa. BRD a înregistrat un profit de 43,2 milioane lei, anul trecut, după doi ani de pierderi, ca urmare a scăderii costului net al riscului cu 43% şi a unui bun control al costurilor, potrivit datelor băncii.

ZF - Cele mai vândute băuturi răcoritoare. Coca-Cola şi Fanta, branduri din portofoliul gigantului Coca-Cola HBC, şi apa minerală Borsec, produsă de com­pania românească Romaqua Group, sunt cele mai vândute trei branduri în volum de pe piaţa băuturilor răcoritoare şi apelor minerale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO