1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 13.07.2013

Topul firmelor cu cele mai mari marje de profit, despre asigurarea obligatorie a locuinţelor şi genţile de mii de euro care se fac la Sibiu. Citeşte pe larg revista presei din 13 august 2013

13 aug, 2013 | ECONOMICA.net

ZF: Topul firmelor cu cele mai mari marje de profit: câştig de 700.000 de lei la afaceri de 3 lei. Aţi auzit de Amv Est Group? Din anomaliile economiei româneşti: cele mai profitabile firme au afaceri de 2, de 3 sau de 8 lei. Cea mai profitabilă firmă din România, raportat la cifra de afaceri, nu este vreun gigant ca Petrom sau Fondul Proprietatea, ci o societate cu activităţi de holding din Bucureşti, denumită Amv Est Group SRL, care a raportat în 2012 un profit de peste 700.000 de lei la un rulaj de doar trei lei, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Capital: Se ridică ceaţa de pe asigurarea locuinţelor. Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat normele pentru legea care schimbă regulile privind asigurarea locuinţei. Poliţa simplă, emisă de PAID, este iar obligatorie, dar poate fi vândută de orice asigurător. Toţi proprietarii de locuinţe din România vor fi obligaţi să aibă în buzunar poliţa de asigurare împotriva dezastrelor emisă sub sigla Poolului de Asigurare Împotriva Dezastrelor. Legea se întoarce astfel la forma iniţială, cu singura modificare importantă că toate firmele de asigurare, inclusiv cele care nu sunt membre ale PAID, vor putea vinde poliţa emisă de Pool. Miercuri, Autoritatea de Supraveghere Financiară a votat şi normele de aplicare a legii . Potrivit celor de la ASF, aceste norme vor suferi unele modificări de suprafaţă şi urmează să fie publicate în Monitorul Oficial în termen de aproximativ o săptămână. „Obligaţia constă în cumpărarea unei poliţe PAD emisă de către PAID.

ZF: Proprietarul mărcii de lux Louis Vuitton produce la Sibiu componente de genţi de 20 de milioane de euro. Grupul LVMH, proprietarul Louis Vuitton şi unul dintre cei mai importanţi jucători din industria luxului, şi-a dublat afacerile fabricilor din judeţul Sibiu în timpul crizei financiare, acestea ajungând la 88 milioane de lei (19,7 milioane de euro). În aceeaşi perioadă, compania Somarest din judeţul Sibiu prin care Louis Vuitton produce componente de genţi (curele, buzunare etc) la Cisnădie şi Avrig a angajat peste 200 de oameni, ajungând la 800 de salariaţi.

Capital: Coşmar fiscal pentru proprietarii de case. Guvernul pregăteşte noi lovituri fiscale pentru românii care au imobile de închiriat. Măsurile plănuite pentru 2014 vor lovi nu doar proprietarii, ci şi afacerile mici, evaziunea fiind singura scăpare. Plata contribuţiilor de sănătate pentru toate veniturile din chirii va fi cel mai împovărător bir. În prezent, datorează CAS pe banii din chirii doar cei care nu mai au şi alte venituri salariale sau pensii. Din 2014, obligaţia s-ar putea extinde şi pentru cei deja asiguraţi ca salariaţi sau PFA.

Adevărul: Cât te costă să închiriezi un elicopter. Oamenii de afaceri şi vedetele, clienţii fideli ai firmelor de taximetrie aeriană. Oamenii de afaceri, managerii din multinaţionale şi vedetele sunt persoanele care apelează cel mai des la serviciile firmelor de taximetrie aeriană, adică închiriază elicoptere pentru a se deplasa dintr-un oraş în altul. Chiar dacă tarifele se ridică la 1.000-2.000 de euro pe oră, companiile specializate nu se plâng de lipsă de clienţi şi spun că au ocupate zi de zi toate aparatele de zbor, ca în zilele bune.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO