1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 13.07.2014

Crizele care pot redesena harta lumii -  licitaţie pentru metroul din Drumul Taberei -  Oltchim mai are o şansă - mâine Statistica ne spune dacă economia mai "duduie", Iranul vrea reînvierea gazoductului Nabucco pentru a livra gaze în Europa - uzina UCM Reşiţa, aflată în insolvenţă, a rămas cu doar o treime din angajaţi. Citeşte pe larg revista presei din 13 august 2014

13 aug, 2014 | ECONOMICA.net

ZF: „Oltchim-ul bun“, scos la vânzare pentru a treia oară.  Consorţiul format din Rominsolv, companie reprezentată de Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, scot din nou la vânzare activele viabile ale Oltchim pe 15 decembrie, după ce au mai încercat de două ori în acest an, însă fără succes. Pe 6 iunie, când a avut loc a doua tentativă de vânzare a Oltchim, administratorii judiciari nu au reuşit să atragă vreun cumpărător. Nici în luna martie, când a avut loc prima tentativă de vânzare din acest an, nu s-au găsit cumpărători interesaţi.

Hotnews: HARTA 2014, anul crizelor care pot redesena harta globala. 12 puncte fierbinti pe Glob. Razboaie civile, conflicte asimetrice, epidemii mortale. 12 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa Centrala fierb in acest moment in crize care ameninta stabilitatea si securitatea globale. Grupate intr-un "triunghi de foc", cele 12 puncte cumuleaza o densitate fara precedent de crize in zona africano-euro-asiatica, unde Uniunea Europeana si partenerii sai traditionali constituie o insula de stabilitate si siguranta, bazate pe o coeziune a valorilor.

Adevărul - Licitaţie cu dedicaţie pentru metroul din Drumul Taberei: Metrorex vrea să cumpere 51 de trenuri cu 350 de milioane de euro, CAF e favorită. Metrorex se pregăteşte să atribuie un contract enorm, de 350 de milioane de euro, pentru achiziţia a 51 de noi garnituri de metrou destinate Magistralei 5 Drumul Taberei-Eroilor, însă valoarea mare a acestuia este pe cale să genereze un nou scandal, după ce o serie de participanţi au acuzat că punctajul din caietul de sarcini favorizează compania Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), care a livrat şi ultimele trenuri către compania de stat.

ZF - Analiştii anticipează o creştere economică de peste 3,5% în semestrul I. Institutul de Statistică anunţă joi cifra oficială, la ora 10.00.  Institutul de Statistică anunţă joi primele estimări privind creşterea economică din al doilea trimestru şi pe ansamblul primelor şase luni ale anului. Ritmul de creştere al principalilor indicatori macro a încetinit vizibil în aprilie, dar lunile mai şi iunie au adus un uşor reviriment. România a fost în primul trimestru liderul Europei cu creşterea economică de 3,9%. Industria, IT-ul şi comerţul au fost principalele motoare ale economiei în T1 2014, în timp ce construcţiile şi serviciile financiare au fost pe minus. Faţă de ultimul trimestru de anul trecut, creşterea PIB a fost de 0,2% pe serie ajustată sezonier.

ZF - Uzina UCM Reşiţa, aflată în insolvenţă, a rămas cu doar o treime din angajaţi. Pierderile s-au adâncit în primul semestru la 33 mil.lei.  Producătorul de motoare şi turbine UCM Reşiţa, aflat în insolvenţă din 2011, a raportat o pierdere de 33 milioane de lei în primul semestru, în creştere cu 22%, în condiţiile în care lipsa de comenzi a dus la prăbuşirea cu 63% a veniturilor până la 8,2 milioane de lei. UCM Resiţa este principalul furnizor de agregate şi echipamente hidroenergetice pentru compania de stat Hidroelectrica. Afacerile companiei au fost de 7,4 milioane de lei în primul semestru, faţă de 26,4 milioane de lei în acelaşi interval al anului trecut.

Adevărul: Iranul vrea reînvierea gazoductului Nabucco pentru a livra gaze în Europa. Iranul este dispus să livreze gaze Europei prin gazoductul Nabucco, al cărui proiect de construcţie a eşuat din lipsă de furnizori, un oficial din Ministerul Petrolului însărcinat cu afacerile internaţionale anunţând că două state europene şi-au exprimat deja interesul în acest sens.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO